La Festa de l'Esport Inclusiu s'amplia i es consolida en la segona edició

La segona Festa de l'Esport Inclusiu arriba el diumenge 14 d'abril amb activitats de futbol, bàsquet en cadira de rodes, mini-tennis i altres

El parc Can Xarau tornarà a ser la seu d’una jornada festiva per l’esport de la ciutat amb la celebració de la segona Festa de l’Esport Inclusiu, on entitats locals organitzaran activitats d'esport adaptat amb l'esperit participatiu per bandera. La cita organitzada per l’Ajuntament de Cerdanyola amb la col·laboració de la Taula de la disCapacitat i la Diversitat Funcional serà aquest diumenge 14 d’abril al matí. 

Més info: Èxit de participació en la Primera Festa de l’Esport Inclusiu a Cerdanyola

Pòster 2a Festa Esport Inclusiu

Pòster 2a Festa Esport Inclusiu

“La idea és fer una jornada festiva, no competitiva, en què la població pugui posar-se en la pell de la gent que practica aquest tipus d’esports adaptats”, ha explicat al TOT Víctor Cortada, membre de la Taula de Discapacitats. 

Una desena d'activitats

A les 11 h es posaran en marxa les estacions amb les diferents activitats esportives programades: futbol 3x3, bàsquet en cadira de rodes, handbol, taller d’eslàlom, mini-tennis, cal·listènia Mc Fitt, tenis taula, atletisme i cadires Joëlette. Els participants aniran rotant per les diferents estacions durant les dues hores de l’activitat. Les persones que realitzin un mínim de tres activitats rebran una medalla commemorativa.

Mapa estacions esportives 2a Festa Esport Inclusiu

Mapa estacions esportives 2a Festa Esport Inclusiu

La Festa de l’Esport finalitzarà a les 13.30 h amb una sessió de dansa-ball adaptada a càrrec de l’Escola Qòreo Dance i oberta a la participació de tothom. La matinal serà conduïda pel Mag Igor, que serà l’encarregat d’anar indicant els canvis d’activitats, la distribució dels grups i també mostrarà algun dels seus jocs de màgia. Caulababa finalment no participarà a l'activitat. 

Com a novetats d'enguany s'incorporen dos esports, el tennis i l'handbol, per tal de "donar-li més visibilitat a la festa", segons Cortada. La participació està limitada a un màxim de 350 persones. Les inscripcions es poden realitzar a www.cerdanyola.cat.

Les entitats que hi participen

Les entitats que enguany participaran són: Cerdanyola Futbol Club, Club Bàsquet Femení Cerdanyola, Club Atletisme-Triatló Cerdanyola, Club Handbol Cerdanyola, Club Tenis Cerdanyola, Fundació Catalònia, Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral, Fundació Joan XXIII, Aspadi, La Gresca, Associació La Tortuga, Barcanova, Club Cross Fit Cerdanyola, CIM Project, SinMaDif, Fundació Visual Teaf i Qóreo Dance.

Imatge de la festa de l'esport inclusiu de 2023. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Imatge de la festa de l'esport inclusiu de 2023. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Festa que es consolida

La Festa de l'Esport Inclusiu neix a partir de la Cursa Inclusiva de Cerdanyola que es va estrenar l’any 2021. Cortada ha explicat al TOT que arran de la iniciativa, l’Ajuntament va voler atorgar-hi institucionalitat i més rellevància, convertint-la en la Festa de l'Esport Inclusiu perquè tingui "continuïtat i futur" a Cerdanyola.

Més info: Una seixantena de participants estrenen la Cursa Inclusiva de Cerdanyola

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.