La convocatòria d'eleccions generals marca l'actualitat d'una setmana amb ressaca electoral

Aquest cap de setmana també han començat les festes majors de barri: el Turonet i Serraparera, les primeres

En una setmana que havia de servir per a l'anàisi de les eleccions municipals, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat per sorpresa que s'avancen les eleccions generals al 23 de juliol. A més a més, durant la setmana s'ha celebrat l'últim ple ordinari del mandat i s'ha conegut que el Concert al Castell d'enguany estarà dedicat a la música dels videojocs. 

 

La ressaca electoral

Després de la victòria del PSC a les eleccions municipals del passat 28 de maig, aquesta setmana ha servit per a analitzar els resultats dels comicis. Una de les dades més rellevants és que el Partit Socialista ha recuperat el pes que tenia a l'Ajuntament de Cerdanyola a finals dels anys 80 i inicis dels 90. De fet, la contundent victòria en aquestes eleccions municipals suposa el seu millor resultat en més de trenta anys quant al nombre de vots i regidors obtinguts. 

Més info: Les eleccions en dades: El PSC amb més vots des dels anys 80

 

Una altra dada interessant és la caiguda de la participació en els comicis de 2023 respecte de les anteriors eleccions. Un total de 24.340 cerdanyolencs majors d'edat van votar el passat diumenge 28 de maig, el que representa el 56,32% de la població. La baixada és important si es compara amb el 65,8% de participació del 2019, la xifra més alta des dels inicis de la democràcia.

Més info: La participació electoral a Cerdanyola cau prop d'un 10% respecte del 2019

 

Les eleccions generals, el 23 de juliol

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat per sorpresa aquest dilluns que el seu executiu celebrarà un Consell de Ministres per dissoldre les Corts i convocar unes eleccions generals que se celebraran el 23 de juliol.

Més info: Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

 

Últim ple ordinari del mandat

Aquest dijous 30 de maig s'ha celebrat l’últim Ple Ordinari del mandat 2019-2023 a l’Ajuntament de Cerdanyola. Durant aquest Ple Municipal s'han aprovat 17 Reconeixements Extrajudicials d'Obligacions (REO). És a dir, factures pendents de pagament de serveis que ja s'han completat per a l'Ajuntament. El PSC va ser l'únic partit en votar a favor, mentre En Comú Podem (ECP) va votar en contra i la resta de grups s'hi van abstenir.

Abans del ple d'investidura del 17 de juny, el dia 14 del mateix mes se celebrarà un ple breu que servirà per aprovar l'acte d'aquest Ple i perquè s'acomiadin els regidors.

Més info: L'últim Ple ordinari del mandat aprova més factures pendents

 

La música dels videojocs, protagonista del Concert al Castell

La 21a edició del Concert al Castell de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) repassarà les bandes sonores de videojocs amb l'espectacle Un Castell de Videojocs - Música de la petita pantalla. El concert es farà als jardins del Castell de Sant Marçal, el divendres 30 de juny a les 21.30 h.

Més info: El Concert al Castell estarà dedicat a la música dels videojocs

 

Comencen les festes majors de barri

Aquest cap de setmana també han començat les festes majors dels barris del Turonet i de Serraparera. Tant dissabte 3 com diumenge 4 es poden gaudir de les diferents activitats: des d'espectacles infantils fins a les tradicionals paelles paopulars.

Més info: Arrenca la festa major del barri del Turonet

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.