Cerdanyola celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un mes d'activitats

El programa s’allargarà fins a Sant Jordi i s’adaptarà a la realitat de la pandèmia amb l'objectiu de promoure la la lectura a la ciutat

La literatura serà la protagonista de la vida cultural de Cerdanyola del Vallès des del 18 de març, Dia Mundial de la Poesia, al 23 d’abril,  Sant Jordi. 

L'Ajuntament ha elaborat el programa "Més Que lletres" amb una vintena d’activitats al voltant de la literatura i adreçades a tots els públics amb l'objectiu de promoure la lectura a la ciutat. El programa s’adaptarà a la realitat de la pandèmia, amb alguns actes presencials però d'altres telemàtics. 

Dia Mundial de la Poesia

Del 19 al 26 d'abril se celebrarà "Asseu-te amb la poesia", un acte d’homenatge al poeta Joan Margarit. Es farà portant els seus versos al carrer, unint l'arquitectura i la poesia, les dues grans branques de la vida de Joan Margarit i folrant els bancs de granit del carrer de Sant Martí amb una selecció dels poemes del poeta de Sanaüja.

Més info: Els bancs del carrer de Sant Martí es vesteixen per homenatjar a Joan Margarit

A més, el Cafè amb lletres de març comptarà amb la intervenció de Maria Dolores Romero Casanova, que presentarà el poemari Bijuteria amb el que va guanyar la 56a edició del premi Amadeu Oller per a poetes inèdits. Es farà el 18 de març a partir de les 19 h al perfil municipal a Instagram

2a trobada de Tales Trucks

Les caravanes dels contes arribaran a Cerdanyola el 17 d’abril, d’11 a 20 h, a la pista d’Hoquei de la Biblioteca Central. Es tracta d'una activitat presencial i familiar que permetrà que caravanes i altres artefactes amb rodes visitin els carrers de la ciutat per oferir la narració de contes, màgia, circ, música i cançons.

 

Per assistir-hi caldrà reservar les entrades al web de l’Ajuntament. Aquesta activitat, com totes les presencials, es faran complint les mesures COVID19.

La 20a Marató de Lectura

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, de 8 a 20 h es proposa a la ciutadania que participi en la XX Marató de Lectura que comptarà amb activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d'altres que es faran de forma presencial, per part d'escoles, entitas i altres col·lectius de la ciutat.

L’edició d’enguany, a banda de la dualitat de la presencialitat i vitualitat de les persones participants, farà un homenatge a moltes de les autores i els autors que han protagonitzat edicions anteriors de l’esdeveniment.

Altres activitats

Aquest any es posa en marxa el primer concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 "Llibres, lectura, ... vida". L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. Les bases es podran consultar a www.cerdanyola.cat. El termini de presentacions de les obres és del 19 de març al 26 d’abril.

Els comerços de la ciutat presentaran els seus "Aparadors literaris", del 10 d’abril al 10 de maig. L’objectiu és que les lletres decorin els seus aparadors. L’activitat l’organitza el Servei Local de Català i l’Ajuntament.

En funció de l’evolució de la normativa sanitària es decidirà si, finalment, el dia de Sant Jordi es fan les tradicionals paradetes de roses i llibres. A més, diverses floristeries i llibreries proposaran a la ciutadania fer arribar la rosa i el llibre allà on pertoqui.