La Festa de Tardor tanca una 41a edició de molta participació

La Festa de Tardor ha completat una nova edició omplint els carrers i places de la ciutat. Ja fa 41 anys que la Comissió de Festes de Sant Martí posa el punt festiu a la tardor cerdanyolenca implicant a tot tipus d'entitats i organitzant activitats per a tots els públics.

La festa grossa va començar amb el pregó del divendres 8 a càrrec de la gent gran de Cerdanyola. Vestits com els misteriosos personatges de la sèrie 'La Casa de Papel', representants de les associacions de gent gran de la ciutat van pujar al balcó de l'Ajuntament per dirigir-se als centenars de cerdanyolencs que els esperaven. La cerdanyolenca Maite Barceló ha llegit el pregó començant amb una declaració d'intencions molt clara: "Som la gent gran, i diem 'gent gran' perquè la paraula 'vell' ha passat a la història". La celebració va seguir amb el 30è aniversari de l'escola Roger's i l'actuació de Cronopios a la carpa de la plaça de Sant Ramon.

 

 

Dissabte de correfoc

Després del pregó i els primers espectacles de divendres, el cap de setmana va començar amb una sessió matinal de música, mercat, cercavila de motos i activitats infantils i solidàries. Durant la tarda, el concert de corals solidari, les exhibicons de ball, els castellers i el contrapregó van ser els protagonistes. 

Durant tot el dia, el Mercat Medival es va mantenir actiu, així com l'exposició de kusamono a càrrec de l'associació Amics del Bonsai, i el taller de tir amb arc del Club d'Arquers de Cerdanyola. Durant el segon dia de Festa de Tardor també es va viure una matinal plena de rock i motos amb les activitats dels Jokers MC.

Durant la tarda, la carpa de la plaça de Sant Ramon ha començat oferint un espectacle de les diverses escoles de ball de la ciutat. Al Teatre Ateneu, es va celebrar el primer concert solidari de corals de la Festa de Tardor. "Vam aprofitar que fèiem el concert a l'Ateneu per convertir aquesta trobada en solidària", afirma Conxi Gil, directora de la Coral Music Dreams de Cerdanyola, l'escola de música encarregada d'organitzar el concert. La iniciativa Riuada Solidària és l'entitat que ha rebut els diners recaptats amb l'entrada del concert.

 

 

Després de les Vigílies Castelleres, els Joves Diables de Cerdanyola van dur a terme el tradicional contrapregó de la Festa de Tardor el dissabte 9 de novembre. Des del balcó de l'Ajuntament, els Diables han envestit, en forma de vers, contra la justícia, els mitjans de comunicació, la política i, sobretot, contra l'Ajuntament de Cerdanyola. 

 

Mira les millors fotos del Contrapregó i el correfoc.

 

Cercavila de cultura popular. FOTO: Adrián Gómez

 

Diumenge de cultura popular

Les entitats de cultura popular va ser les grans protagonistes del matí de diumenge a la Festa de Tardor de Cerdanyola. A les 11 h, les colles i entitats han sortit en desfilada des del mercat de Serraperera i han recorregut els carrers del centre per acabar a la plaça de l'Abat Oliba. Els Trabucaires obrien la cercavila sense deixar de disparar en l'aire. Darrere, han desfilat el Grup de Tambors de la Casa de Aragón, la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès, l'Agrupació Cultural Sardanista, Batúcamela, els Castellers de Cerdanyola, Colla Gegantera de Cerdanyola i la Colla de la Martineta. 

 

Tot seguit va començar la diada castellera de Sant Martí. Acompanyats pels Castellers de Viladecans, els Martinets han arrencat els aplaudiments de la plaça amb castells com un 3de7, un 4de7 o la torre de 6. 

Durant la tarda del diumenge, l'Esbart de Sant Marçal ha celebrat el 40è aniversari amb una mostra de balls de la història del cos de dansa. L'Esbart ha sorprès al públic, no només amb balls catalans, sinó també valencians, mallorquins i de la Catalunya més nord; la Colla afirma que l'Esbart sempre ha "volgut ampliar el seu repertori".

Ja a la nit, l'Orquestrina Franquesina ha fet entrar en calor als cerdanyolencs i cerdanyolenques amb el ball de festa a la plaça de l'Abat Oliba. Han fet un repàs dels anys 30, 40 i 50 i d'arreu del món amb mambos, passos doble i vals. 

 

Dilluns de Sant Martí infantil 

Els nens i nenes han estat els protagonistes de la Festa de Sant Martí del dilluns 11 de novembre. Les famílies cerdanyolenques han pogut gaudir de les diverses actuacions infantils arreu de la ciutat durant tot el dia.

Ball i fi de festa

A la plaça de Sant Ramon ha arribat, literalment, una carretada plena de contes. La Guille Teatre ha tingut als nens absorts amb les seves històries representades amb titelles, joguines, pilotes i, fins i tot, hortalisses. Amb la seva carreta plantada al mig de l’escenari, dos personatges curiosos contaven històries d’èpoques llunyanes.

Tot seguit, i per entrar en calor, ha començat una xocolatada popular i el ball de fi de festa, que ha fet moure als veïns i veïnes de totes les edats. La carpa de la plaça de Sant Ramon s’ha traslladat als anys 80 amb el revival, acomiadant-se fins l'any que ve.