Punt final a una multitudinària Festa Major de Sant Martí

La Festa de tardor ha tancat dos caps de setmana d'activitats a la ciutat

La Festa Major de Sant Martí 2022 ha acabat. Aquest diumenge 13 de novembre s'ha viscut l'última jornada d'activitats de la Festa de tardor de Cerdanyola del Vallès, que va arrencar el dissabte 5 amb una prefesta i s'ha allargat aquest cap de setmana amb les activitats principals. 

Més info: FOTOS: Les imatges que resumeixen la Festa Major de Sant Martí 2022

Durant aquesta edició de les festes de Sant Martí han destacat els actes multitudinaris i les ganes de gresca, que han deixat ben clar el pas a la normalitat després de les celebracions marcades per la pandèmia, com la Festa de la tardor de 2021, que encara es va viure amb mascaretes. 

Més info: FOTOS: El Mercat Medieval de la Festa Major de Sant Martí 2022

La cultura popular protagonitza el matí de diumenge
 

Actuacions de cultura popular a la Festa Major de Sant Martí 2022. FOTO: Ale Gómez

Actuacions de cultura popular a la Festa Major de Sant Martí 2022. FOTO: Ale Gómez


L'última jornada de la Festa Major de tardor ha començat amb un Paraulògic participatiu a l'envelat de la plaça Sant Ramon, on adults i famílies han jugat al conegut joc d'endevinar paraules a partir d'un grup de lletres. Els creadors del joc han dissenyat una sessió especialment dedicada a les festes de Sant Martí amb un conjunt de lletres que formaven la paraula 'MARTINET'. 

Mentrestant, s'obrien les parades del Mercat Medieval -que ha viscut la jornada amb més visitants de la festa-, es preparava el campament medieval a Ca n'Ortadó, es col·locaven a lloc els cotxes de la concentració i exposició de cotxes antics al Turonet i obria portes l'exposició de maquetes de tren al Centre Cívic Sant Ramon. A més a més, l'envelat ha acollit un vermut amb swing amb la música de la Castellar Swing Band i els ballarins de Cerdanyola Lindy Hoppers. El TOT ha estat present durant tot el matí a la plaça Sant Ramon repartint gorres i globus que després s'han vist voltant per la ciutat amb infants i adults.

L'estant del TOT durant la Festa Major de Sant Martí 2022. FOTO: Mónica GM

L'estant del TOT durant la Festa Major de Sant Martí 2022. FOTO: Mónica GM


A les 11 h s'ha posat en marxa la Matinal de Cultura Popular a la plaça de l'Abat Oliba amb una desena d'entitats que han mostrat un tast de la seva activitat: Trabucaires de Cerdanyola, Agrupació Cultural Sardanista, Batúcamela, Castellers de Cerdanyola, Colla Gegantera, Colla d’Antics Dansaires, Colla la Martineta, Casa de Andalucía -que s'ha estrenat enguany com a part de la Matinal-, i Joves Diables de Cerdanyola.

Més info: FOTOS: Multitudinària Matinal de Cultura Popular a la Festa de tardor

Tot seguit, s'ha celebrat la ballada de sardanes de l'Agrupació Cultural Sardanista amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, i la Diada Castellera dels Castellers de Cerdanyola, que han estat acompanyats pels Castellers de Castelldefels com a colla convidada. Els Martinets han aconseguit una fita que els impulsa com a colla: han recuperat els castells de 7 que havien assolit abans de la crisi per la pandèmia. Així, han descarregat un 3d7, un 4d7 i una torre de 6.

Més info: Els Martinets descarreguen un 4d7 i la Torre de 6 recuperant el seu nivell prepandèmia

Fi de festa amb música d'ABBA

La festa ha tancat de la forma més engrescada possible: un tribut al mític grup ABBA en el concert d'ABBA The New Experience. L'envelat s'ha omplert de gom a gom per acomiadar els dos caps de setmana de festa major, tot rememorant la millor música dels anys 70 i 80. Grups de totes les edats han cantat temes icònics com S.O.S, Money, Money, MoneyDancing Queen

El grup ha interactuat en tot moment amb un públic que ha elogiat cançó rere cançó amb forts aplaudiments. 

Divendres d'espectacles i gresca

El segon cap de setmana de festa major va començar divendres 11 de novembre en una jornada dedicada als infants i al jovent. Durant el matí van haver-hi comepticions de tennis taula i de dominó a l'envelat i jocs infantils com dames gegants o manualitats a la plaça de l'Abat Oliba. A més es van estrenar les paradetes del Mercat Medieval

Espectacle infantil i xocolatada per Sant Martí a l'envelat. FOTO: Ale Gómez

Espectacle infantil i xocolatada per Sant Martí a l'envelat. FOTO: Ale Gómez


La tarda va estar dedicada als espectacles, el primer 'La Xerinola' de Rikus, i més tard el show de màgia 'Euphoria' del cerdanyolenc Mag Ígor. Si les famílies havien ocupat l'envelat durant el dia, a la nit el van ocupar centenars de joves que van gaudir de La Martinada, amb el concert de Tapeo Sound System i el Dj Eros. 

Més info: Els infants i els joves, protagonistes del segon dia de Festa de Tardor

Dissabte de foc i dansa

La festa major va clarejar dissabte amb la mostra de Harleys i els concerts a l'hora del vermut a l'envelat. Molt a prop, als jardins de Ca n'Ortadó, es va fer el Campament Medieval, una mostra de com es vivia en l'Edat Mitjana. A la tarda es va fer la mostra de dansa de les escoles Roger'sQóreo i Multisport, que com de costum va ser tot un éxit. 

A la nit, Cerdanyola va esdevenir un infern i els diables van escampar la bogeria per la ciutat amb el Correfoc. La traca final a la plaça de Francesc Layret va reunir una massa enorma de ciutadans que també van assistir a l'actuació final de Batúcamela, que encapçalava la desfilada diabòlica. També es va pronunciar el Contrapregó, just abans de començar la Nit Jove a l'envelat, que va posar el fermall al penúltim dia de festes amb un tribut a Fito i Fitipaldies

Més info: El foc i la dansa marquen el dissabte de Festa de tardor

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.