La liquidacó del pressupost del 2023 marca l'actualitat política de la setmana a Cerdanyola

També s'ha anunciat la convocatòria de les beques escolars i s'han desenvolupat diversos actes culturals

La setmana prèvia a la Setmana Santa ha estat marcada per la política municipal, després de l'anunci de la liquidació del pressupost de 2023 amb un superàvit de 5,2 milions d'euros. Però, a part de la política, també s'ha anunciat la convocatòria de les beques escolars i s'han desenvolupat diversos actes culturals. 

 

Liquidació del pressupost amb superàvit

El Ple Municipal de Cerdanyola del mes de març, celebrat el dijous 21 de març, va estar marcat per la liquidació del pressupost municipal de l'any 2023, que s'ha tancat amb un superàvit de 5,2 milions d'euros i un romanent de tresoreria de gairebé de 17 milions. El govern (PSC) fa un balanç positiu, però les principals crítiques de l'oposició van dirigides al nivell d'execució de les inversions, que se situa en el 38%.

Més info: L'Ajuntament liquida el pressupost de 2023 amb un superàvit de 5,2 milions d'euros

 

Convocatòria de les beques escolars

L'Ajuntament de Cerdanyola ha aprovat la convocatòria de beques escolars pel curs 2024-25. Enguany, la quantitat inicial destinada a la convocatòria és de 818.000 €, un 23% més que el curs passat. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà des de l’1 d’abril fins al 31 de maig d'aquest any. 

Més info: Cerdanyola amplia un 23 % les beques escolars del curs 2024-25

 

Dia Mundial de la Poesia

El passat dijous 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, es va plantar 'El bosc de les commemoracions literàries' a la plaça Francesc Layret, creant un 'bosc literari' amb punts de llibres amb breus fragments de diversos autors i autores. A més a més, l'alumnat del Servei Local de Català va homenatjar a l'escriptor valencià Vicent Andrés Estellés, recitant els versos del seu poema 'M'he estimat molt la vida', en diverses llengües.

Més info: Cerdanyola celebra el Dia Mundial de la Poesia

 

La Llibreria Èfora es trasllada

Després de vuit anys al passeig Cordelles número 18, la Llibreria Éfora ha dit adéu al local que l'ha vist créixer al centre de Cerdanyola, per a traslladar-se ara a una nova ubicació de la ciutat. Per a despedir-se, però, ho va fer per la porta gran, amb una festa literària amb l'autor de ciència-ficció Ian Watson i la traductora de "Joc de Trons", Cristina Macia, com a convidats especials. 

Més info: La Llibreria Éfora diu adéu al local del Passeig Cordelles en una emotiva festa de comiat

 

Entrevista a Anabel Plans

Aquesta setmana el TOT també va entrevistar a l'Anabel Plans, portaveu i regidora de del Partit Popular (PP). Plans va parlar de la neteja dels carrers, de la Zona de Baixes Emissions, de l'habitatge i dels impostos, entre d'altres.

Més info: Anabel Plans: "Alguns partits tenen la idea comunista de responsabilitzar del lloguer al propietari"

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.