Els convenis amb les AMPAs i Cerdanyola 2000, temes d'un Ple Municipal breu

El Ple ha aprovat tots els punts proposats i no s'han presentat mocions

La sala de plens de l'Ajuntament de Cerdanyola ha viscut un dels Plens Municipals més breus del mandat, amb una duració d'unes dues hores. Aquest dijous 26 de gener s'ha celebrat el primer Ple de l'any amb un total de nou punts i sense mocions. Durant la sessió s'han aprovat temes referents als convenis de les AMPAs, del PGM de Cerdanyola 2000 i de la gestió dels contractes de l'Ajuntament.

Més info: L'Ajuntament passarà a gestionar alguns terrenys de Cerdanyola 2000 per poder fer obres

Qüestions de pressupost

En la sessió del Ple d'aquest dijous, el govern ha informat el plenari de l'aprovació, per part de la Junta de Govern Local, de la modificació del Pla de Contractació dels exercicis 2021-2023. En relació amb aquest Pla, s'han aprovat inicialment les bases d'execució del pressupost de 2022.

Dins d'aquest punt hi ha modificacions de les bases que inclouen ampliacions de terminis per regularitzar determinades contractacions. Aquests terminis finalitzaven el 31 de desembre de 2022, i el govern ha plantejat allargar-los fins a aquest 2023. PSC, Ciutadans i PP han estat els únics grups que han votat a favor, mentre ERC, Guanyem Cerdanyola i En Comú Podem (ECP) han votat en contra, i el regidor de Junts per Cerdanyola s'hi ha abstingut.

El regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, ha explicat que durant l'any 2022 han aplicat diferents mesures amb la voluntat de garantir l'inici de la tramitació dels expedients de contractació amb el temps suficient, però "atesa la complexitat, el volum i la durada dels procediments de contractació" no han arribat a temps de complir al 100% el termini de 31 de desembre de 2022. "Per aquest motiu demanem al ple establir uns nous terminis", ha declarat.

Els tres partits que han votat en contra, ERC, Guanyem i ECP, han estat els únics en intervenir en el debat d'aquest punt. El regidor d'Esquerra, Íñigo Enterria, ha felicitat el govern per haver complert amb part de les regularitzacions, però ha lamentat que encara en quedin pendents. Enterria ha preguntat què passaria si es tornen a incomplir els terminis fixats.

Des de Guanyem Ivan González ha justificat el seu vot en contra recordant que el seu grup no va votar a favor del Pressupost Municipal de 2022 "perquè consideràvem que no afavoria la ciutat". Apuntant que les bases d'execució van lligades als comptes municipals, González ha assenyalat que no torben cap al·licient per donar-hi suport i que es tracta d'una "fugida endavant" del govern.

Per la seva banda, la regidora d'ECP, Cecilia Collado, ha recordat que el seu grup va donar suport als diferents Reconeixements Extrajudicials d'Obligacions —és a dir, factures pendents de pagar per serveis oferts a l'ajuntament—, perquè veien una voluntat del govern per regularitzar tots els contractes. "No ens semblaria coherent votar a favor d'ampliar aquest termini", ha afirmat Collado.

Inversió en els convenis de les AMPAs

Tots els partits han votat a favor d'una modificació del pressupost per destinar 21.507,96 euros als convenis entre l'Ajuntament i les AMPAs d'instituts, de l'Escola Municipal La Sínia i la Fundació Autònoma Solidària (FAS). El regidor Javi Sánchez (PSC) ha explicat que els diners que es destinaran a aquests convenis formen part d'una dotació de la Generalitat.

En concret, les AMPAs dels instituts rebran 3.000 euros per organitzar activitats, l'AFA de La Sínia en rebrà uns 2.300 per finançar actuacions amb alumnes amb necessitats educatives específiques de tipus socioeconòmiques i culturals desafavorides, i a la FAS es destinaran uns 4.200 euros a través d'un nou conveni amb la fundació que forma part de la UAB.

Cerdanyola 2000

En aquest Ple s'ha fet un pas més per aprovar definitivament la modificació al Pla General Metropolità (PGM) a la zona de Cerdanyola 2000 al barri de Serraparera. El gener de 2022 es va aprovar inicialment amb l'objectiu d'acceptar la cessió gratuïta dels espais on es van construir places d'aparcament i inscriure'ls com a sòls de titularitat municipal i ubicar-hi una zona verda. La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, ha explicat que van enviar la modificació a la Generalitat, des d'on han requerit un text refós amb noves indicacions. Això és el que s'ha aprovat aquest dijous amb el vot a favor del PSC, Cs, ECP, Junts i PP, i les abstencions d'ERC i Guanyem.

Més info: L'Ajuntament passarà a gestionar alguns terrenys de Cerdanyola 2000 per poder fer obres

En un altre àmbit, també s'ha aprovat corregir una errada material en el document de Relació de Llocs de Treball respecte de la titulació requerida per a ocupar el lloc de treball de tècnic mitjà.

Abans del torn de precs i preguntes, l'alcalde Carlos Cordón ha anunciat que el govern ha decidit retirar el punt previst per demanar no admetre el recurs interposat pels regidors i regidores d'Esquerra Republicana contra la celebració del Ple Extraordinari del 30 de desembre, durant el qual es va aprovar una trentena de reconeixements extrajudicials d'obligacions. Cordón ha assenyalat que el govern i ERC han arribat a un acord per tal que els republicans retiressin el recurs i l'Ajuntament refès una part dels procediments a l'hora de convocar plens extraordinaris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació