Agents de Policia Local i veïns afectats per les terrasses reclamen davant el Ple

Veïns de Serraparera també van preguntar sobre el futur de l'empresa logística que s'instal·larà als terrenys de l'Aiscondel

L'Audiència Ciutadana del mes de gener va tenir com a protagonistes les demandes de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès, un cop més, dels veïns del carrer de Santa Marcel·lina amb motiu de l'ordenança de terrasses, i del veïnat de Serraparera, que reclama més informació sobre l'empresa de logística que s'instal·larà als terrenys de l'antiga Aiscondel.

Més info: Els convenis amb les AMPAs i Cerdanyola 2000, temes d'un Ple Municipal breu

La Policia Local torna a la sala de plens

Agents de la Policia Local de Cerdanyola han tornat a la sala de plens per reiterar les seves reclamacions. A través del sindicat SPL-CME Cerdanyola, els agents acumulen tres mesos de protestes davant el Ple i el govern reclamant millores en les seves condicions laborals. Aquest dijous 26 de gener, els portaveus del grup d'agents han reiterat les seves demandes: complir les millores acordades l'any 2015, igualar les condicions salarials i materials de la comissaria de Cerdanyola amb les comissaries dels municipis veïns i deixar de ser "municipi de pas per als agents".

Els agents han agraït la renovació dels vehicles, de material informàtic i dels uniformes, però reclamen que també es compleixin les normatives d'higiene i seguretat a la comissaria. Des del cos indiquen que no hi ha calefacció ni aire condicionat al vestidor masculí, que hi ha humitat i que no es compleixen les mesures de seguretat davant un possible atac terrorista.

Tant l'alcalde Carlos Cordón com la regidora de Recursos Humans, Pepi Rivera, han assegurat que la voluntat del govern és trobar una solució al problema. Rivera ha anunciat que "plus festiu" està a punt de fer-se efectiu, ha instat els agents a tractar els temes que destaquen en la taula de negociació que celebren periòdicament, i a demanar l'obertura de la taula de seguretat i higiene.

Agents de la Policia Local davant l'Ajuntament. FOTO: Mónica GM

Agents de la Policia Local davant l'Ajuntament. FOTO: Mónica GM

Normativa de les terrasses

També aquest dijous, el president de la comunitat de veïns de Santa Marcel·lina, 11, Ander Burgaya, ha mostrat el seu descontentament davant la proposta d'ordenança de les terrasses que va proposar el govern local el passat mes de novembre. Burgaya ha retret al govern del PSC que no hagin negociat la normativa amb el veïnat que es veu afectat per l'activitat a les terrasses, i ha reclamat el dret al descans dels cerdanyolencs. "Tothom té dret a treballar, però també tothom té dret a descansar. I sense descans no es pot treballar", ha dit el cerdanyolenc.

Al Ple Municipal de novembre es va aprovar inicialment aquesta ordenança, que ara es troba en procés de valoració de les al·legacions fetes per veïnat, partits i entitats. Durant aquell Ple, el govern va explicar que havien treballat l'ordenança i els canvis en la normativa amb el sector de la restauració, fet que una part de l'oposició va criticar demanant obrir la participació a veïnat i partits polítics.

En resposta, la regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, ha reconegut que no es van reunir amb el veïnat, però ha assegurat que la voluntat ha estat "buscar equilibri entre persones que tenen negoci de restauració i els veïns de les terrasses". A més a més, ha avançat que es tindran en compte al·legacions que proposen una reducció dels horaris d'aquests espais de taules a l'exterior.

Centre logístic al carrer de Santa Anna

L'última intervenció de l'Audiència Ciutadana ha estat per al veïnat de Serraparera. Noemí Hernández ha demanat més informació sobre l'empresa logística que s'ubicarà als terrenys de l'antiga Aiscondel (al carrer de Santa Anna) i com afectarà això a la mobilitat de la zona, a la contaminació mediambiental i a la contaminació acústica. La cerdanyolenca s'ha mostrat escèptica davant aquest projecte, i ha posat el dubte la compatibilitat entre la futura Zona de Baixes Emissions i la circulació dels vehicles que entrar i sortiran del centre logístic: "Els veïns renunciaran al seu vehicle, però per Serra de Galliners circularan camions. La contaminació ens la menjarem els veïns".

La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, ha afirmat que no es tractarà d'un gran centre logístic a l'estil d'Amazon, sinó que serà una empresa més petita. A més a més, ha explicat al veïnat que al Pla de Millora Urbana aprovat l'abril de 2022 al Ple Municipal inclou una anàlisi de mobilitat que marca un seguit de mesures com "fer les entrades i sortides pel carrer de l'Or" o l'adequació del sistema de semàfors que donen accés a l'N-150. Mimó també ha destacat que s'eixamplara el carrer de La Clota i que s'hi instal·larà un carril bici. "Aquest pla logístic és una bona opció per a Cerdanyola", ha assegurat la regidora. Per la seva banda, l'alcalde Carlos Cordón ha instat les veïnes a reunir-se amb el govern i tractar el tema amb més profunditat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.