El Pressupost i les inversions per a l'any 2022 es voten en un Ple Extraordinari

El Ple d'aquest 10 de desembre serà el primer presencial en 21 mesos, des que va esclatar la pandèmia

La proposta del Pressupost Municipal per a l'any 2022 del govern de Cerdanyola del Vallès es vota en un Ple Extraordinari aquest divendres 10 de desembre a les 13 h. El 23 de novembre, el govern del PSC va presentar públicament el pressupost que vol aprovar per al pròxim any, i aquest divendres els set partits que conformen el Ple votaran si donen suport al document, o no. 

Abans que se celebri el Ple ja es coneixen els vots d'En Comú Podem, que ha arribat a un acord amb el PSC per votar a favor, i els dels cinc regidors d'ERC, que votaran en contra. 

Més info: El govern local proposa aprovar un "pressupost progressista" per a 2022

En cas d'aprovar-se el dia 10, seria una aprovació inicial i caldria que et text torni a passar pel plenari en pròximes sessions. En total, en aquesta primera aprovació inicial, la quantitat del pressupost seria de 64.246.746 euros, un 0,34% menys que el pressupost de l'any 2021. El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, apunta que en l'aprovació definitiva -que arribaria al gener-, s'hi afegirà el romanent de tresoreria que es troba, aproximadament, en 10 milions d'euros.

Acords i negatives

Un dia abans del Ple, el govern local va anunciar l'acord amb En Comú Podem pel qual els comuns voten a favor del Pressupost a canvi d'incloure part de les seves propostes als comptes municipals. Ambdós grups van reiterar que el seu tarannà polític és el de buscar acords. "Algunes persones fan veure que els acords són debilitats d'alguns grups polítics, però és tot el contrari: un dels punts forts de la política és arribar a acords", va dir l'alcalde Carlos Cordón. En aquest sentit, el govern local va assegurar que es van oferir a tots els grups municipals per arribar a acords i confien en què els vots a favor i algunes abstencions permetran aprovar el primer tràmit del pressupost. 

Més info: El govern preveu més de 13 milions d'euros en inversions per al pròxim any

El grup municipal d'Esquerra Republicana ha anunciat que votaran 'No' a la proposta de pressupost del govern local. ERC assegura que el govern no ha volgut negociar els pressupostos amb el partit republicà i considera que els pressupostos "no resolen els problemes actuals, ni afronten les deficiències endèmiques de la ciutat i de l'organització municipal".

Més info: ERC s'oposa a la proposta de Pressupost Municipal del govern local

Primer Ple presencial en 21 mesos

Aquest Ple Extraordinari es farà de forma presencial a la sala de plens de l'Ajuntament de Cerdanyola. Des que va esclatar la pandèmia de la COVID-19 el març de 2020, les sessions del Ple s'han fet de forma telemàtica. Vint-i-un mesos després, la sala de plens tornarà a rebre els regidors i regidores alhora que la sessió es podrà seguir en directe a través del web municipal.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.