S'aprova convocar la licitació per la gestió de la zona esportiva Riu Sec

El ple municipal del mes de maig ha aprovat l’expedient de contractació de la gestió i explotació del CEM Riu Sec

El ple municipal del mes d'abril a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, celebrat aquest dijous 27 de maig, ha aprovat la suspensió provisional de la prestació del servei de l’estacionament amb control horari limitat ‘Zona Blava'. També s'ha aprovat l’expedient de contractació de la gestió i explotació del CEM Riu Sec i la moció presentada per ERC, ECP, Guanyem i JxC per declarar Cerdanyola com àrea amb mercat d’habitatges tensionat. 

De zona blava a zona taronja

S'ha aprovat la suspensió provisional de la prestació del servei de l’estacionament amb control horari limitat ‘Zona Blava’. Amb això, es començarà a gestionar el servei de control de l’estacionament de vehicles en la via pública “zones taronja” amb prova pilot d’un any.

El punt s'ha aprovat sense cap vot en contra. PSC, Ciutadans i En Comú Podem han votat a favor, mentre que ERC, Guanyem, Junts per Cerdanyola i PP s'hi han abstingut. 

Més info: Cerdanyola canviarà la zona blava per places gratuïtes amb límit de temps

La gestió de la zona esportiva Riu Sec

El ple també ha aprovat l’expedient de contractació de la gestió i explotació del CEM Riu Sec (espai de raqueta), mitjançant concessió administrativa. Això implica convocar la licitació per fer el contracte que posi en marxa l'equipament.

El grup municipal d'Esquerra Republicana ha explicat públicament que va demanar, a les reunions prèvies al ple, que el servei de l'equipament incorpori el foment de l'esport femení, així com la inclusió de la diversitat funcional. Per això, Helena Solà, portaveu del grup municipal ha demanat la retirada del punt. "S'ha de fer una feina transversal des de la regidoria de Feminisme", ha afirmat. 

Finalment, però, ha quedat desestimada aquesta petició i el punt s'ha aprovat amb el vot en contra de Guanyem, l'abstenció d'ERC i Junts per Cerdanyola i el vot a favor del PSC, Ciutadans, En Comú Podem i del PP.

Els grups de l'oposició s'han mostrat d'acord amb el fet que aquest és un problema que porta arrossegant-se des de la legislatura anterior. "Creiem que la zona de raqueta oferirà el servei garantit d'hores per a l'esport escolar infantil i que pot acabar de desencallar el tema del club de tenis de Xarau i permeti recuperar aquell espai com a zona verda", afirmava Isaac Martínez, de En Comú Podem

No obstant això, des de Junts s'han mostrat en desacord amb la fórmula que s'ha triat de la concessió administrativa. Laura Benseny, de Guanyem, s'ha mostrat crítica amb aquesta qüestió: "Sorprèn bastant que hi hagi certs partits polítics que al CEM Riu Sec apostin per una gestió directa però quan es tracten temes de necessitats bàsiques com són les escoles bressol, votin en contra". 

A més, Benseny ha volgut remarcar que "la ciutadania de Cerdanyola, a banda d'haver pagat les pistes de tenis, la concessió que proposen dur a terme farà que es paguin 58.000 euros l'any". 

Mocions sobre habitatge, gossos i el CAP Fontetes

Entre els temes destacats s'han debatut mocions referents a l'habitatge, les àrees per a gossos, el CAP de Les Fontetes i la problemàtica del carrer de Santa Teresa. 

El ple municipal del mes de maig ha aprovat una moció per instar l'Ajuntament a fer els tràmits perquè Cerdanyola del Vallès es declari com a àrea amb mercat d'habitatge tens i, per tant, s'apliquin les mesures de control del preu del lloguer a la ciutat. La proposta ha comptat amb el vot a favor d'ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola -que eren els partits que la presentaven al ple-, i amb les abstencions de PSC, Ciutadans i PP.

Més info: Cerdanyola aprova demanar que s'apliqui la llei del lloguer

A més, durant el ple s'ha aprovat la moció presentada per PSC, Cs, Guanyem, ECP i PP en defensa de la reobertura del CAP Fontetes que va tancar la Generalitat el passat 2020. Tots els partits polítics han votat a favor argumentant motius com: atendre de forma correcta al veïnat adscrit, perquè un dels principals elements d'una bona qualitat de salut pública és la proximitat i perquè aquest és un dels barris més envellits de les ciutats, entre d'altres.

També s'ha aprovat la moció presentada per Cs i ERC per dignificar la zona de Santa Teresa i donar suport als veïns i veïnes que denuncien el mal estat, la brutícia, la poca llum i els problemes d'insalubritat de la zona. La proposta ha compat amb el vot a favor de tots els partits excepte el PSC, que s’hi ha abstingut.  

Els animals de companyia també han tingut espai al ple amb l’aprovació d’una moció proposada per ERC en la qual es demana que l'Ajuntament estudiï en quins punts de la ciutat es poden instal·lar àrees d'esbarjo per a gossos on puguin estar deslligats. Com el punt anterior, la proposta ha compat amb el vot a favor de tots els partits excepte el PSC, que s’hi ha abstingut.  

 

Menstruació, la Salut de les dones i recursos humans

Seguint en l'apartat de les mocions dels partits de l'oposició, s'ha aprovat la moció proposada per Esquerra i Guanyem per la lluita contra la pobresa menstrual a la ciutat. En aquest sentit, insten l'Ajuntament a proporcionar els productes d'higiene menstrual a la ciutadania en risc d'exclusió social o a persones sense llar. A més, es planteja senyalitzar els lavabos públics de forma inclusiva i fer campanyes d'informació i sensibilització sobre la menstruació i els productes sostenibles que existeixen. La moció ha compat amb el vot a favor de tots els partits excepte el PSC, que s’hi ha abstingut.  

En una línia similar, s'ha aprovat la moció d'ECP i Guanyem per impulsar un Consell Municipal de Salut per a la dona "com una via de participació i gestió eficaç de la política de salut, per comptar amb un instrument dins de l'àmbit municipal que doni veu a les necessitats en matèria de salut de les dones". Tots els partits han votat a favor excepte el PSC, que s’hi ha abstingut.  

El plenari també ha donat el vistiplau a la moció d'ERC perquè es redacti un Pla d'Ordenació dels Recursos Humans i de la Qualitat en l'Ocupació amb la finalitat de reduir la temporalitat de la plantilla de l'Ajuntament. La proposta ha comptat amb els vots a favor d'ERC, Ciutadans, Junts i PP. PSC, ECP i Guanyem s'hi han abstingut. 

 

Suport a Palestina

El ple també ha aprovat la moció presentada per ECP, Guanyem i ERC en solidaritat amb Palestina, on les forces d'ocupació de l'estat d'Israel s'han posat en marxa per a expulsar els veïns del barri de Sheikh Jarrah i confiscar-los les seves cases. 

Així, aquests partits volen denunciar la vulneració del dret internacional per part d’Israel i la desproporció en la seva suposada “resposta” que acaba generant desenes de víctimes civils i destrucció en infraestructures bàsiques quotidianes a Gaza, fent que la vida hi sigui encara més difícil. El punt s'ha aprovat sense cap vot en contra. ERC, En Comú Podem, Guanyem i Junts han votat a favor, mentre que el PSC, Ciutadans i el PP s'hi han abstingut. 

També s'ha aprovat la moció de Guanyem i ECP per mostrar la solidaritat de l'Ajuntament amb al poble de Colòmbia en el marc de les protestes i fets que han succecït des del 28 d'abril. 

El ple ha rebutjat la moció presentada per Cs contra els nous peatges en les autovies i en les autopistes de l’Estat després de la seva liberalització. Totes les altres mocions han estat aprovades. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.