El pressupost municipal s'haurà de tornar a votar al ple de gener

El 30 de desembre es va celebrar un ple extraordinari per aprovar el pressupost

El pressupost municipal per a 2020 haurà de tornar a passar el procés de votació en el pròxim ple ordinari del mes de gener, que se celebrarà el dijous 30 a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Segons el govern del PSC, no s'ha modificat el contingut dels pressupostos sinó que s'ha resolt un error administratiu.

Aquesta segona votació dels pressupostos arriba arran del recurs de reposició presentat pels partits en l'oposició Esquerra Republicana, CiutadansGuanyem Cerdanyola. El recurs ha estat acceptat i el pressupost s'haurà de tornar a aprovar. La primera aprovació es va fer en un polèmic ple extraordinari convocat el 30 de desembre. ERC, Ciutadans i Guanyem van abandonar la sala de plens abans de la votació com a mostra de protesta a la convocatòria d'urgència del ple, que es va convocar i desconvocar durant el dia. El regidor del PP tampoc va assistir a la sessió per motius personals i els pressupostos es van aprovar amb els vots a favor de PSC, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola.

En una entrevista al TOT, l'alcalde Carlos Cordón va explicar que la situació viscuda durant el ple del 30 de desembre no és agradable "ni pel govern ni per a l'oposició", i va assegurar que la convocatòria del ple estava disn la legalitat i que el pròxim any intentarien aprovar el pressupost en un ple ordinari

Des del govern municipal asseguren que es tracta d'un error administratiu i que es mantenen les partides que figuraven en el pressupost aprovat el 31 de desembre, les quals el govern destaca que ja s'estan aplicant. En aquest sentit, el Partit Popular ha demanat al govern del PSC que inclogui noves partides al pressupost aprofitant que ha de tornar a passar pel ple.