Els alcaldes accidentals i la programació del Teatre Ateneu, marquen la setmana post-eleccions

També s'ha anunciat que Carlos Cordón serà el nou vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L'última setmana de juliol va començar amb la ressaca de les eleccions electorals, en què el PSC va ser el partit més votat a Cerdanyola del Vallès. Un cop païts els resultats, l'actualitat de la setmana a la ciutat ha estat marcada per l'anunci dels alcaldes accidentals durant l'estiu, la publicació de la programació per a la temporada de tardor del Teatre Ateneu i la notícia que l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, serà el nou vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

 

El PSC, el partit més votat a Cerdanyola

El Partit Socialista (PSC) va ser el partit més votat en les eleccions generals del 23 de juliol a Cerdanyola del Vallès amb el 39.35% dels vots. La formació ha guanyat totes les eleccions generals de la democràcia al municipi excepte en dues ocasions, quan la coalició de Podemos va ser la més votada. En aquests comicis, Sumar (17.5%) va ser la segona opció dels cerdanyolencs, seguida del PP (14.29%) i ERC (10.47%). 

Al conjunt de l'Estat, el PP va ser el partit més votat amb el 32,90% i obtenint 136 diputats. El PSOE va quedar en segona posició amb 31,77% i 122 diputats. Vox és la tercera força amb el 12,40% i 33 escons, i Sumar la quarta opció amb el 12,29% dels vots i 31 diputats. La formació d'un govern, però, està pendent dels pactes entre partits perquè cap partit ni cap bloc -PSOE/Sumar o PP/Vox- suma la majoria absoluta.

Més info: El PSC és el partit més votat a les eleccions generals a Cerdanyola

 

Els alcaldes accidentals durant l'estiu

Aquesta setmana s'ha anunciat que els regidors Javier Sánchez, Pepi Rivera i David González seran els alcaldes accidentals entre el 31 de juliol i l’1 de setembre de 2023, substituint l'alcalde Carlos Cordón durant les seves vacances.

El tercer tinent d’alcalde, Javier Sánchez, ocuparà l’Alcaldia de Cerdanyola entre el 31 de juliol i el 10 d’agost. El rellevarà la primera tinent d’alcalde, Pepi Rivera, que serà alcaldessa accidental entre l’11 i 22 d’agost. El tercer en ocupar l’Alcaldia de forma accidental serà el segon tinent d’alcalde, David González, i ho farà entre el 23 d’agost i l’1 de setembre. L’alcalde, Carlos Cordón, es reincorporà el dilluns 4 de setembre.

Més info: Javier Sánchez, Pepi Rivera i David González seran els alcaldes accidentals d'aquest estiu

 

La programació de la tardor al Teatre Ateneu

El Teatre Ateneu ja ha posat a la venda les entrades per a les obres professionals que acollirà en l’inici de la temporada 2023-2024. A més a més, s’ha anunciat el concert de la cerdanyolenca Alba Carmona, qui torna a Cerdanyola per presentar el seu nou disc.

Més info: Teatre i concerts en la nova temporada de l’Ateneu

 

Carlos Cordón, nou vicepresident de l'AMB

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, és el nou vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest 27 de juliol s'ha constituit el Consell Metropolità del mandat 2023-2027 on els grups metropolitans PSC-CP, Junts per Catalunya, En Comú Podem-Confluència i ERC-AM han arribat a un Acord per al Govern de l'AMB. 

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, ha estat escollit president de l’AMB a proposta del Consell d’Alcaldes, constituït pels 36 caps de govern dels consistoris de la metròpolis de Barcelona. Collboni ha rebut 83 vots del total dels 90 consellers i conselleres que formen el Consell Metropolità.

Més info: L'alcalde Carlos Cordón, nou vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.