Cerdanyola es prepara per a rebre els Reis d'Orient

L'ambaixada reial, el Cap d'Any infantil i la campanya 'Una nit d'il·lusió per a tothom' han estat els preparatius d'una Cavalcada que presentarà aquest divendres un format renovat

Cerdanyola del Vallès viurà una nova Cavalcada de Reis aquest divendres 5 de gener. La Cavalcada de Reis presenta nou format i recorregut. La primera de les novetats serà l’acte de lliurament de la clau, que es farà abans, a les 17:30 h. El Parc del Turonet serà l’escenari de la rebuda als Reis amb un espectacle de dansa acrobàtica, un got de brou o xocolatada i moltes sorpreses més per a qui assisteixi.

Tot i això, davant la previsió meteorològica per aquest divendres a la tarda, es podrien produir canvis en les activitats previstes o els seus horaris.

 

La Cavalcada

Un any més, la Fada Alba serà l’encarregada de guiar les carrosses dels Reis i la resta de la Cavalcada, que tindrà 10 carrosses, 1 trenet i 15 comparses a peu amb personatges màgics i la participació d’entitats i ciutadania. Totes les carosses mantindran un únic relat estructurat en 4 grans blocs temàtics relacionats amb Cerdanyola. 

Més info: La Nit de Reis estrena nou format i recorregut

La Cavalcada comptarà amb una àmplia participació amb 265 participants, 12 entitats, 3 escoles de ball i nombrosos voluntaris que hi participen a títol individual.

Durant la Cavalcada es llençaran 1.300 kg de caramels des de les carrosses dels Reis i de les entitats que formaran part de la rua i 200 kg de carbó dolç que la carrossa dels carboners repartirà entre qui s’acostin a la desfilada.

Cavalcada de Reis 2023. FOTO: Nora Muñoz Otero

Cavalcada de Reis 2023. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

El recorregut

Enguany la Cavalcada estrenarà recorregut passant per carrers que poden reunir més quantitat de públic i amb la intenció d’arribar al major nombre de barris de Cerdanyola. Tot plegat començarà des de l’avinguda Lesseps des de Canaletes (18.45 h), continuarà per passeig Horta (18.55 h), l’avinguda Primavera, passant per la plaça de l’Estatut (19.10 h), l’avinguda Catalunya (19.25 h) fins la plaça Enric Granados (19.35 h), el carrer Francesc Layret, el passeig Cordelles (19.45 h), el carrer Santa Marcel·lina (19.50 h), el carrer Sant Casimir (20.10 h), l’avinguda Espanya (20.20 h) i acabarà a l’avinguda Roma a l’alçada de l’escola Saltells (20.30 h). 

Més info: Per quins carrers passarà la Cavalcada de Reis de Cerdanyola?

 

L'ambaixada reial ja ha recollit les cartes

Aquesta setmana, Cerdanyola del Vallès ha acollit l'ambaixada reial dels Reis d'Orient. Els Ambaixadors Reials han recollit els desitjos dels infants i han classificat les cartes segons al Rei a qui vagin dirigides i d’aquesta manera s’asseguren que arribin al seu destinatari.

 

 

Les activitats infantils, protagonistes del Nadal

Cerdanyola ha gaudit de valent amb les diverses activitats infantils i enfocades al públic familiar. En concret, entre el 27 i el 31 de desembre es van poder realitzar manualitats nadalenques, escoltar hipnòtics contacontes, assistir a espectacles d'acrobàcies o de teatre i posar a treballar el cap amb un escape room trepidant.

Com a cirereta final, uns dos-cents infants i les seves famílies es van vestir amb el cotilló per assistir amb puntualitat a les campanades del Cap d'Any Infantil, no amb raïm, sinó amb llaminadures.

Més info: Els infants de Cerdanyola mengen les 12 llaminadures en el seu Cap d'Any particular

 

Èxit de la campanya 'Una nit d'i·lusió per a tothom'

La Creu Roja, l'Ajuntament de Cerdanyola i més d'una cinquantena d'entitats i comerços de Cerdanyola han organitzat un any més la campanya 'Una nit d'il·lusió per a tothom', perquè cap infant es quedi sense regal aquest Nadal. 

Enguany, s'han repartit joguines i llibres a 375 infants i 215 families de la ciutat. La Tècnica de voluntariat i d'intervenció social de la Creu Roja Cerdanyola-Montcada-Ripollet, Marina Ruiz, ha assenyalat que s'han augmentat les activitats de la campanya respecte als darrers anys i ha posat en valor la implicació de les diverses entitats de Cerdanyola: "sense elles no podriem recaptar ni la meitat de les joguines i llibres que rebem, són una peça clau per a poder atendre a tots els infants". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.