Les dones i el 8 de Març, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat d'aquesta setmana ha girat entorn el Dia Internacional de les Dones i la reivindicació del 8 de Març a la ciutat. Cerdanyola és la ciutat del Vallès Occidental amb més bretxa salarial. A més, el TOT ha analizat la salut de l'esport femení a la ciutat, entrevistant a diverses jugadores locals. La setmana ha acollit també el naixement de l'associació Corporate Women’s Club. També, l'AMB ha reconegut que va imposar per error un recàrreg del tribut metropolità a 7.000 cerdanyolencs. 

Així s'ha viscut el 8M 2024 a Cerdanyola

Desenes de persones van sortir als carrers de el passat divendres 8 de Març durant l'acte central del Dia Internacional de les Dones. Les reivindicacions en favor de la igualtat es van fer a través de la lectura d'un manifest a la plaça Francesc Layret y també a la manifestació convocada per les entitats feministes 'L'espurna' i 'Cerdanyola Educació Feminista'.

Més info: Cerdanyola reivindica la igualtat en un 8M dividit entre Ajuntament i entitats feministes

Actes centrals del 8M del 2024 a Cerdanyola. FOTO: Arnau Padilla

Actes centrals del 8M del 2024 a Cerdanyola. FOTO: Arnau Padilla

Més info: 8M: Així s'ha viscut la manifestació feminista a Cerdanyola

Més info: 8M: Una jornada festiva i reivindicativa a Cerdanyola

Major bretxa salarial del Vallès Occidental

Segons l'informe semestral de l’Observatori del Consell Comarcal sobre “Les Dones al Mercat de treball del Vallès Occidental”, actualitzat el passat febrer, Cerdanyola és la ciutat (+40.000 habitants) del Vallès Occidental que té una major diferència salarial entre homes i dones. Segons dades del 2021, el salari mitjà dels homes de Cerdanyola és de 35.367 euros bruts anuals, mentre que el de les cerdanyolenques és de 26.091 euros.

Més info: Cerdanyola és la ciutat del Vallès Occidental amb major bretxa salarial entre homes i dones

Encerts i reptes de l'esport femení

L’esport és un dels àmbits de cohesió i de generació de valors des de la infantesa més importants a Cerdanyola del Vallès. La varietat de modalitats que s’hi poden practicar és enorme, des d’esports de pilota, de raqueta, aquàtics o inclús de muntanya. Però en aquest món, hi ha cabuda per a les dones de la mateixa manera que per als homes? Amb motiu del 8M, Dia Mundial de les Dones, el Tot Cerdanyola ha parlat amb integrants femenines d’alguns clubs de la ciutat per a analitzar la salut de l’esport femení a Cerdanyola.

Més info: Els encerts i els reptes de l’esport femení a Cerdanyola

Carla Collado en un partit de Preferent Femení a Fontetes. FOTO: Cerdanyola FC

Carla Collado en un partit de Preferent Femení a Fontetes. FOTO: Cerdanyola FC

Neix l'associació Corporate Women’s Club

Aquest divendres 8 de març, en el Dia Mundial de les Dones, la Masia Can Serraparera ha acollit el naixement de la nova associació Corporate Women’s Club ‘Talent en femení’, impulsada des de l’Ajuntament de Cerdanyola després de l'èxit del programa Cerdanyola Women Corporate, un curs de lideratge femení que es va fer entre el març i el juny del 2023. L'associació la formen dones empresàries, professionals i emprenedores que, juntes, tenen la missió d’impulsar i donar visibilitat al talent de les dones. 

Més info: Neix l'associació Corporate Women’s Club per impulsar el lideratge femení

Presentació de l'associació Corporate Women's Club a la Masia Can Serraparera. FOTO: Nora MO

Presentació de l'associació Corporate Women's Club a la Masia Can Serraparera. FOTO: Nora MO

7.000 cerdanyolencs paguen a l'AMB de més

Alguns veïns de Cerdanyola del Vallès han rebut en les darreres setmanes una notificació alertant-los que no havien pagat el tribut metropolità corresponent a l'exercici 2023 i que ara haurien de fer front a una sanció en forma de recàrrec sobre aquest impost. Segons ha avançat El Periòdico, serien unes 7.000 les persones afectades per aquesta situació. Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona expliquen que hi ha hagut un "problema amb la distribució per correu" dels requeriments de pagament originals. L'error està en procés de solucionar-se. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació