Les obres d'asfaltatge i les Jornades del Bolet, protagonistes de la setmana

Resum dels esdeveniments més destacables de la setmana a Cerdanyola

L'actualitat d'aquesta setmana ha estat marcada per la 15a edició de les Jornades Gastronòmiques del Bolet, les obres per arreglar l'asfalt de tretze carrers de la ciutat i la relaxació de l'impacte de la Covid-19 a la ciutat, entre d'altres. 

Jornades Gastronòmiques del Bolet

Enguany tornaran les Jornades Gastronòmiques del Bolet a Cerdanyola en la seva 15a edició. Entre el 29 d'octubre i el 7 de novembre, una vintena d'establiments locals oferiran plats amb les diferents classes de bolets autòctons com a part central de la recepta: un plat del menú diari i quatre plats de la carta. 

Més info: Les Jornades Gastronòmiques del Bolet tornen a 20 restaurants de la ciutat

Durant la roda de premsa en què es va anunciar la tornada de l'activitat, el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, va destacar que "el rovelló de Collserola és un dels millors que hi ha".

Millora dels asfalts

Amb l'inici del curs també s'ha iniciat la temporada d'obres al carrer per part de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Als treballs que ja estan en marxa se suma el pla d'asfaltatge que millorarà la calçada de tretze carrers de diferents barris.

Més info: MAPA: S'arreglarà l'asfalt a tretze carrers de Cerdanyola

A partir d'una diagnosi del 2020, s'actuarà sobre diferents carrers prioritzant aquells que ara mateix estan en pitjor estar. Alguns no s'han inclòs en aquesta primera fase perquè preveuen fer actuacions de reurbanització completa del carrer. Un exemple és el carrer Sol, on s'actuarà sobre tot el carrer.

0 casos de Covid-19 en una setmana

Cerdanyola del Vallès està vivint els millors moments des de l'inici de la pandèmia amb cap cas de COVID-19 detectat entre els dies 9 i 15 d'octubre. Segons dades del Departament de Salut, el risc de rebrot a la ciutat se situa en el nivell més baix, el 0, una dada que no s'assolia des del mes de juny de 2020.

Més info: Cerdanyola compleix una setmana sense contagis per COVID-19
A més, l'aforament a l'oci nocturn s'ha ampliat al 80% des d'aquest divendres i el dels gimnasos arriba al 100%.

Més info: Entra en vigor l'ampliació de l'aforament de l'oci nocturn al 80% i al 100% en gimnasos

Successos destacables

Aquesta setmana s'ha jutjat un home que ha acceptat haver agredit sexualment una jove l'estiu del 2019 en un portal de Montcada i Reixac. La confessió dels fets ha fet rebaixar la petició de la fiscalia de 15 a 7 anys de presó. Els Mossos d'Esquadra investiguen si va cometre altres agressions similars a Cerdanyola del Vallès

Més info: Investiguen si un violador reincident ha actuat a Cerdanyola

A més, durant el migdia d'aquest 23 d'octubre, els Bombers de la Generalitat van apagar apagat un foc declarat dins un domicili de Cerdanyola del Vallès, a la ronda de Cerdanyola. L'incendi es va extingir sense cap ferit i sense danys estructurals a l'edifici. 

Més info: Els Bombers actuen en un incendi a un pis de Cerdanyola

Dia Contra el Càncer de Mama

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès s'ha sumat a la cita participant de la campanya Recicla Vidre per elles per recaptar fons per a la Fundació Sandra Ibarra​, commemorant el Dia Internacional Contra el Càncer de Mama d'aquest dimarts 19 d’octubre. 

Més info: Cerdanyola s'afegeix a la campanya 'Recicla Vidre per elles' en el Dia Contra el Càncer de Mama

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.