El Parc de l'Alba de Cerdanyola, finalista dels premis internacionals de l'urbanisme

Els guardons formen part de la fira immobiliària internacional MIPIM de Canes

El projecte del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès és finalista dels premis que s'entreguen en la principal fira immobiliària del món, la MIPIM de Canes (França). L'esdeveniment se celebra del 14 al 17 de març i hi assistirà una delegació de l'Ajuntament cerdanyolenc.

El projecte de l'antigament conegut com a Centre Direccional opta al premi en la categoria Best New Mega Development, és a dir, Millor Nou Gran Desenvolupament. Cerdanyola participarà en la fira de la mà de l'Incasòl a l'estand que Barcelona i Catalunya han instal·lat sota el lema A way of living!.

La fira compta amb la participació de més de 2.400 empreses provinents d'una vuitantena de països. Hi assisteixen unes 2.000 companyies d'inversió i financeres i més del 50% dels participants són directors generals i alts càrrecs professionals.

Els projectes destacats que es presenten a l'estand català són Barcelona Centre, el nou 22@, els PDUAE de la Plana de Lleida i de la Conca d'Òdena, sectors residencials amb sòl disponible per a la promoció d'habitatge assequible, Biopol-GranVia de l'Hospitalet o Fira, a Cornellà de Llobregat. En aquesta edició s'uneixen al projecte Catalonia Trade & Investment i les universitats de Barcelona i el Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

El Parc de l'Alba

El projecte urbanístic per a l'extensió entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès ja està en marxa. S'han adjudicat i venut les primeres parcel·les, entre les quals destaca l'ampliació del Sincrotró ALBA, una residència d'estudiants i un centre de processament de dades. L'Incasòl també ha posat a la venda parcel·les per a habitatges.

Aquest nou barri es va començar a planificar dècades enrere, però els processos judicials han frenat el seu desenvolupament. Tot i que el projecte ja està en marxa, set entitats i partits polítics han tirat endavant un recurs contenciós administratiu en contra d'alguns aspectes del Pla Director Urbanístic. La demanda es posiciona en contra de punts referents a l'habitatge i el medi ambient, posant el focus en la presència d'abocadors i les solucions proposades per l'administració per resoldre el risc que poden suposar. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.