El Ple, els punts de vacunació i el 30è aniversari del Blues, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat de la ciutat aquesta setmana s'ha bifurcat en tres grans aspectes: política, Covid i cultura. El Ple Municipal, el judici del CDR Edu Garzón, les novetats en el punt de vacunació de la UAB i la inauguració de la 30a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, entre d'altres, han estat els temes clau. 

Política: Bassa, Edu Garzón i Ple Municipal

L'exconsellera Dolors Bassa va visitar Cerdanyola el passat dimarts 28 de setembre per participar en l'acte de cloenda de l'exposició de l'Ateneu Republicà d'ERCPioneres del municipalisme feminista 1934-1939, al pati de l'Ateneu. Bassa va aprofitar per reiterar la seva aposta pel "diàleg i la negociació" i també es va referir a la situació actual de les dones i la diversitat de gènere en política. 

Més info: Dolors Bassa: "Només es pot avançar des del diàleg i la negociació"

Una cinquantena de persones van donar suport al CDR processat per terrorisme, Edu Garzón, que va ser cridat a declarar dimarts dia 28 Jutjats de Primera Instància. El cerdanyolenc ses va acollir al dret a no declarar igual que la resta d'encausats vinculats amb la denominada 'Operació Judes'. Les 50 persones li van donar suport amb pancartes de suport amb consignes de "Llibertat, absolució! detingudes 23S", "Muntatge Policial", o "Fake Justice" i crits de "No estàs sol".

Més info: El pressupost de la Zona Taronja, els impostos i les pistes del Riu Sec centren el Ple Municipal

El pressupost de la Zona Taronja, els impostos IBI i IAE i les pistes del Riu Sec han centrat el Ple Municipal d'aquest 30 de setembre. El govern i l'oposició de Cerdanyola del Vallès s'han retrobat de forma virtual després de l'aturada política del mes d'agost. A més, s'han aprovat les mocions sobre el preu de la llum, Correos i l'acollida de refugiats de l'Afganistan, entre d'altres. L'única moció no aprovada ha estat la presentada per Guanyem, Junts per Cerdanyola i ERC demanant la "llibertat total del president Carles Puigdemont". 

Més info: S'aproven mocions sobre el preu de la llum, Correos i l'acollida de refugiats de l'Afganistan

Més info: Últims dies per vacunar-se contra la COVID-19 a la UAB

COVID: últims dies per vacunar-se a la UAB

Aquesta setmana ha començat el compte enrere per vacunar-se contra la COVID-19 a la UAB. A partir del 28 de setembre ningú es podrà vacunar de la primera dosi, i només s'hi administraran segones dosis de Pfizer amb cita concertada per Salut. Des de la UAB destaquen que més de 650 persones s'han vacunat sense cita prèvia a la UAB durant aquest mes de setembre.

Més info: De la ràdio a ser referents: Cerdanyola celebra les 30 edicions del Festival de Blues

Cultura: Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

Un acte a la Masia Cordelles va commemorar l'ínici de la 30a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola, dimecres 29 de setembre. El festival arriba enguany de forma especial havent exhaurit entrades i ampliant, cada cop més, l'abast del festival  a comerços, infants i altres àmbits artístics.

Més info: Del blues americà al rock barceloní en la primera nit del Festival de Blues

El festival s'ha inaugurat aquest divendres dia 1 d'octubre amb concerts a les masies de Can Fatjó, Cordelles i Serraparera. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.