El ple municipal i l'inici de campanya per les elccions centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana

L'última setmana a Cerdanyola del Vallès ha estat marcada pel Sant Jordi, pel ple municipal del mes d'abril i per l'inici de campanya dels partits polítics de la ciutat. Aquestes són les cinc notícies més destacades al respecte. 

Ple Municipal

Cerdanyola ja disposa de l'Agenda Urbana 2030. El ple municipal d'abril, que es va avançar un dia per no coincidir amb l'inici de la campanya electoral aquest dijous, va votar a favor del document proposat pel govern municipal.

Més info: El ple municipal aprova l’Agenda Urbana 2030

L'Agenda Urbana "permetrà dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu, amb visió transversal amb l'horitzó 2030; establir estratègies integrals per abordar reptes locals; i millorar el posicionament per a la captació de fons del nou període finançament europeu", segons va explicar la regidora d'Agenda Urbana i Agenda 2030, Conchi Martínez.

Els Comuns posen en valor el Sincrotró

El Sincrotró ALBA ha sigut aquest dimecres 24 d'abril l'escenari de Comuns Sumar per mostrar la seva postura favorable a la indústria de la recerca i en contra del Hard Rock. Un projecte que va ser l'escull principal dels Pressupostos Generals de 2024 i per la qual cosa els Comuns van votar-hi en contra.

Més info: Els Comuns posen en valor el Sincrotró ALBA i la industria vallesana

Un Sant Jordi ple d'emocions

Després de dos anys de Sant Jordi al cap de setmana, aquest any la Diada més especial de Catalunya va tornar a caure en dia feiner. Dimarts 23 d'abril es despertava amb aroma especial a Cerdanyola. Des de primera hora de matí, les roses van inundar el municipi i molts cerdanyolencs passejaven amb una flor sota el braç. Les parades de llibres també es van instal·lat a la plaça de l'Abat Oliba, epicentre de la diada, i a la plaça Enric Granados.

Més info: La pluja aguanta i deixa un Sant Jordi ple d'emocions a Cerdanyola

Més info: FOTOS: Llibres i roses al matí de Sant Jordi a Cerdanyola

Més info: FOTOS: Música i poesia per tancar un Sant Jordi exitós

L'Escala Dei denuncia la degradació del Parc Nou

L'Audiència Ciutadana del mes d'abril va estar protagonitzada per la denuncia d'un grup de famílies de l'Escola Escala Dei, sobre el mal estat del Parc Nou, just davant de l'escola. Les famílies van traslladar al consistori la necessitat que es plantegi seriosament una reforma d'aquest parc.

Més info: Famílies de l'Escola Escala Dei denuncien la degradació del Parc Nou

Multitudinària inauguració de la llibreria Éfora

La Nova Llibreria Éfora ha començat el seu camí per la porta gran. Ni quatre dies oberts (la llibreria està oberta des del dissabte passat), que un dels escriptors del moment, Juan Gómez-Jurado, ja ha passat pel nou espai situat al carrer Sant Daniel, 9.

Més info: Multitudinària inauguració de la Nova Llibreria Éfora

Des de primera hora de la tarda del passat dilluns 22 d'abril, una multitut ja s'ha aplegat a la porta de la llibreria i la cua es feia cada vegada més llarga, a mesura que que s'acostaven les 17.30 h, hora en què ha aparegut l'escriptor de llibres com Reina Roja i Todo Arde. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.