Tot el que pots fer aquesta Setmana Santa a Cerdanyola

Malgrat les restriccions actuals contra la Covid-19, els cerdanyolencs podran gaudir de diverses activitats religioses, culturals i a l'aire lliure

Arriba el cap de setmana de Pasqua i, malgrat les restriccions vigents contra la Covid-19, els cerdanyolencs i cerdanyolenques podran gaudir de diverses activitats religioses, culturals i a l'aire lliure.

Les misses de Setmana Santa

Les activitats de Setmana Santa van ser de les primeres a suspendre's l'any passat, ja que feia poc que s'havia decretat l'Estat d'Alarma i el confinament domiciliari.

Ara, la Parròquia de Sant Martí ha adaptat les misses al 30% d'aforament perquè es puguin fer presencialment dins de l'església. Enguany, però, no hi haurà processons degut a la situació de pandèmia. 

Més info: Totes les activitats de la Parròquia de Sant Martí durant la Setmana Santa

Els museus de Cerdanyola, oberts

Els museus de Cerdanyola romandran oberts durant el cap de setmana de Pasqua perquè els veïns i veïnes els puguin visitar. A més, el diumenge de Pasqua, 4 d'abril, és el primer diumenge del mes i el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) ofereix portes obertes gratuïtes d'11 a 14 h. 

A banda de la seva exposició permanent, al MAC ara es pot visitar l'exposició  "De l'oblit a la revolta! Deesses invisibles", un homenatge a cinc dones i artistes contemporànies que la mitologia va desmerèixer i amb motiu del 8M. Aquesta mostra es podrà visitar fins al 27 de juny. 

El Museu d'Història Ca n'Oliver organitza activitats concertades i es pot visitar de dijous a divendres de 16.30 h a 20 h, els dissabtes d'11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h i els diumenges de 10.30 a 14.30 h. 

Per una altra banda, el Teatre Ateneu romandrà tancat del divendres 2 d'abril al dilluns 5 amb motiu de la Setmana Santa. 

Descobreix Cerdanyola

L'escultura i l'art en general sol associar-se a museus i a indrets en els quals cal pagar una entrada per entrar, però també hi ha la possibilitat de gaudir de l'art amb una simple passejada. Cerdanyola del Vallès és una ciutat ideal per fer-ho si et quedes per Setmana Santa a la ciutat. 

Per això us proposem cinc escultures públiques de la ciutat que no us podeu perdre:

Més info: 5 escultures públiques de Cerdanyola

Cerdanyola també compta amb un important llegat arquitectònic del modernisme català de finals del segle XIX i principis del XX, que podem apreciar passejant pels carrers cèntrics de la ciutat. Entre els edificis d’aquest període que encara podem trobar per la ciutat avui dia, trobem les següents cases i torres, presentades breument en aquest enllaç: 

Més info: Els principals exponents arquitectònics del modernisme de Cerdanyola

Passejades i rutes per Collserola

Si prefereixes un paisatge verd i ple de natura, també pots passar la Setmana Santa posant en pràctica aquestes rutes per Collserola que et proposem. 

Una passejada per Collserola: des de Sant Cugat a Can Coll i Cerdanyola

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona proposa als veïns i veïnes una ruta que comença a Sant Cugat del Vallès, passa per Can Coll i acaba a Cerdanyola. Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat mitjana i d'una durada d'aproximadament 4 hores. 

Més info: Una passejada per Collserola: des de Sant Cugat a Can Coll i Cerdanyola

Una passejada a la Font de Sant Pau

El Parc Natural de Collserola proposa als veïns i veïnes un itinerari de passeig per passar un dia entretingut. L'itinerari, que passa per la Font de Sant Pau, es fa a peu, té una dificultat baixa i tarda a completar-se en 45 minuts. Aquesta passejada comença i acaba a l’Àrea de lleure de Can Coll. 

Font de Sant Pau / Arxiu

Font de Sant Pau / Arxiu

Una passejada al puig de la Guàrdia, Can Canaletes i el torrent de Can Coll

El Parc Natural de Collserola proposa una guia d'una ruta al Puig de la Guàrdia i que passa per Can Canaletes i pel Torrent de Can Coll. Es tracta d'una passejada de 5,5 km a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se una hora i trenta minuts. 

Més info: Una passejada al puig de la Guàrdia, Can Canaletes i el torrent de Can Coll

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.