Els reptes de Cerdanyola per al 2020

Els temes que seran notícies durant l'any 2020

Després de repassar les notícies més destacades de 2019 a Cerdanyola del Vallès, amb l'entrada de l'any 2020 és moment de repassar quins són els reptes del futur immediat de la ciutat.

 

Què passarà amb la zona del carrer de Santa Teresa?

Si l'any 2019 va començar amb la incògnita de quin seria el futur de la zona dels cinemes El Punt, el 2020 es presenta de forma similar. Després que el ple del mes d'octubre aprovés provisionalment la modificació del PGM de la zona, el govern haurà de presentar la seva aprovació definitiva durant el pròxim any. Des del govern del PSC es preveu que durant el primer trimestre de l'any es puguin haver-hi novetats sobre aquesta qüestió. 

el projecte per la zona dels cinemes el punt tornara al ple 5c76cbe04470e


Les instalacions esportives

La millora de les infraestructures de l'àmbit esportiu a Cerdanyola ocupa un espai important en el pressupostos aprovats pel 2020. Un dels objectius marcats pel govern és l'inici del projecte per construir un nou pavelló i piscina a la zona del Riu Sec. Abans, però, està previst que es resolgui la situació de les pistes de pàdel i tenis de la zona esportiva del Riu Sec. El passat mes de novembre es va aprovar inicialment el projecte de restauració de les pistes i durant 2020 s'hauria de presentar l'aprovació definitiva. Per una altra banda, l'any 2020 també serà el final de la nova pista exterior coberta a la zona esportiva de Can Xarau, tot plegat quan segueix pendent l'inici de la tercera fase de reforma del PEM Guiera

les pistes de tenis del riu sec 5bca004b48d42

 

Desamiantat de la ciutat

L'amiant segueix present en la vida dels cerdanyolencs i es preveu que els treballs de desamiantat no s'aturi a la ciutat. Després dels treballs per retirar el fibrociment de diversos centres escolars com l'escola Carles Buïgas, l'Ajuntament té previst fer un catàleg dels edificis que poder tenir restes de fibrociment a Cerdanyola, tal com va apuntar el regidor d'Educació, David González, en una entrevista al TOT

 
Imatge dels treballs de desamiantat a la teulada de l'Escola Carles Buïgas

Reforma dels barris

Els projectes urbanístics i de millora de l'espai públic poden tenir un pes important en l'any 2020 a Cerdanyola. Aquest any s'acabaran les obres de la plaça Goya i s'hauran de definir altres remodelacions com les següents fases de reforma del barri de Les Fontetes o el projecte per la carretera de Barcelona. 

Captura de Pantalla 2019 12 31 a les 13.53.18

 

30a edició del Festival de Blues

Aquest 2020, el Festival Internacional de Blues de Cerdanyola arribarà a la seva 30a edició, amb la qual cosa serà una edició especial i una de les cites culturals més esperades d'aquest any que comença. En l'àmbit cultural també s'espera que aquest 2020 es presentin en societat els relleus de les deesses recuperats de la façana de la fàbrica Uralita. 

Sun Street Blues a l'escenari. FOTO: Ale Gómez

 

Centre Direccional

L'any 2020 es farà un pas més en la definició del futur de la zona del Centre Direccional. Al desembre de 2019 es va tancar el període de presentació d'al·legacions, amb la qual cosa, durant el 2020 s'hauria de portar a terme la votació de l'aprovació definitiva. 

Plànol del PDU per a Centre Direccional. FOTO: Generalitat de Catalunya

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?