La sequera i les marxes dels tractors centren la setmana a Cerdanyola del Vallès

Resum dels fets més destacables de la setmana a la ciutat

L'emergència per sequera torna a estar una setmana més en l'agenda d'actualitat de Cerdanyola del Vallès, sent l'esport cerdanyolenc el primer afectat per les restriccions. A més, les protestes del sector agricultor també s'han fet ressò a la ciutat. L'equip cerdanyolenc de rally Pepper Runners Team comença ja la seva aventura pel Sàhara. També, al jaciment de Ca n'Oliver s'han excavat les restes d'un nou individu. A més, el Tot Cerdanyola estrena nou format de la seva revist en paper. 

Quanta aigua consumeix Cerdanyola?

Catalunya està visquent una de les pitjors sequeres de l'últim segle. Els embassaments es troben al voltant del 15% de la seva capacitat i des del passat dilluns 5 de febrer, els 202 municipis del sisitema Ter-Llobregat, entre els quals es troba Cerdanyola del Vallès, han entrat en fase d'emergència per sequera.

Més info: Quanta aigua consumeix Cerdanyola?

Més info: Els alcaldes del Vallès aproven una declaració sobre la situació d'emergència per sequera

La pagesia del Vallès també protesta

Aquest dimecres i dijous s'han viscut dues jornades de protestes de la pagesia arreu del territori català i, especialment, a Barcelona, on els pagesos han finalitzat les marxes lentes de tractors. La pagesia del Vallès no ha estat excempta d'aquestes reivindicacions i també han sortit a les carreteres catalanes. 

Més info: La pagesia del Vallès participa a les marxes de tractors

Pepper Runners Team desembarca al Sàhara

Amb poc més de 20 anys, l'Amanda Fernández i el Carlos Muñoz encaren una de les aventures més emocionants de la seva vida. Aquest dissabte 10 de febrer, els dos joves de Cerdanyola i Cornellà de Llobregat, respectivament, desembarcaran amb el seu cotxe al port de Tànger per a seguir el camí cap a El Hajef, des d'on començaran una travessa de sis dies pel desert del Sàhara.

Més info: Pepper Runners Team desembarca al Sàhara

Ca n'Oliver descobreix les restes d'un nou individu

Les excavacions del passat novembre a Ca n'Oliver han permès localitzar les restes humans d’un individu adult que podria correspondre a l’alta edat mitjana, a l’espera de posteriors estudis de datació que ho confirmin, segons ha indicat el Museu. En el cas que així fos, el director del Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver, Joan Francès, explica que aquesta troballa "se sumaria a altres restes que havien sortit anteriorment i, per tant, significaria que hi ha una ocupació mes signigicativa del que ens pensàvem". 

Més info: Destapen a Ca n'Oliver les restes d’un individu que podria haver viscut a l’alta edat mitjana

El TOT Cerdanyola estrena nou format

Des d'aquesta setmana, el TOT Cerdanyola estrena un nou format de revista. A partir d'ara els lectors i lectores podran gaudir de més pàgines (es passa de 40 a 48) i, per tant, de més contingut

Més info: El TOT Cerdanyola estrena nou format: més pàgines, més contingut i noves seccions

Carnaval 2024 a Cerdanyola

Una trentena de comparses i moltes més que no s'havien inscrit han participat en una de les Rues de Carnaval de més qualitat pel que fa a les disfresses. 

Més info: FOTOS: Les imatges del Carnaval 2024

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.