El teatre, el blues i el patrimoni, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat d'aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès ha estat centrada en el comiat del Festival de Blues, la celebració del MAC&Xic de Bambalina i les Jornades Europees del Patrimoni Cultural, principalment. A més, queda poc per començar la temporada de teatre a l'Ateneu, i el TOT ha entrevistat la companyia cerdanyolenca Titzina Teatre sobre l'obre Búho. També han destacat algunes notícies de successos. 

Recta final del Blues

La 31a edició del Festival Internacional de Blues arriba a la seva fi encetant l'últim dia de concerts. Aquest diumenge 9 d'octubre s'estrena un nou espai, l'Hotel Torre Vermella, que acollirà actuacions al matí i al migdia. La resta de concerts seran com fins ara al Bosc Tancat i a diversos locals privats de Cerdanyola, fins a les 20 h.

Més info: L'Hotel Torre Vermella i el Bosc Tancat, escenaris de l'últim dia de Blues

Més info: FOTOS: Tanca el primer cap de setmana del Festival de Blues

Tanca un nou MAC&Xic de Bambalina 

Després que s'hagués de cancelar el cap de setmana passat a causa de la pluja, El MAC&Xic de Bambalina ha tornat a arreplegar famílies i infants per veure teatre infantil al Museu d'Art de Cerdanyola aquest dissabte 8 d'octubre. La presidenta de l'entitat, Elvi Vila, xifra en unes 350 persones les assistentes a les dues obres representades, Xim del Centre de Titelles de Lleida en la sessió matinal, i Vola Piu de la cia. Xip Xap a la tarda.

Més info: Clou amb èxit una nova edició del MAC&Xic que se salva de la pluja

Les Jornades Europees del Patrimoni, a Cerdanyola

Un any més, Cerdanyola del Vallès celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. Els dies 7 i 8 d’octubre hi han hagut noves activitats pensades per descobrir el patrimoni cultural de Cerdanyola a diferents punts de la ciutat, que continuen aquest diumenge.

  Més info: Cerdanyola celebra les Jornades Europees del Patrimoni Cultural amb diferents activitats

Entrevista a Titzina Teatre

El Teatre Ateneu acollirà l'estrena mundial de la nova obra de la companyia cerdanyolenca Titzina Teatre, titulada Búho. Pako Merino i Diego Lorca expliquen una història emmarcada en la pèrdua de la memòria i el subsol, sorgida d'un procés d'investigació vivencial durant any. L'obra s'estrenarà els dies 11 i 12 d'octubre i després viatjarà per l'Estat i per Sud-amèrica.

Més info: Titzina Teatre: "Donem forma a les experiències per explicar una història"

A la recerca de la persona que el va atropellar

En Manel és un veí de Cerdanyola del Vallès que va ser atropellat per un patinet elèctric, el passat 5 d'abril de 2022. Cap a les 8.10 h del matí d'aquell dia, el cerdanyolenc de 66 anys caminava pel carrer de Sant Ramon quan una noia en un patinet el va atropellar i va fugir del lloc. L'accident va provocar una forta lesió al fèmur de la víctima, qui va passar dos mesos ingressat al Parc Taulí. Ara, en Manel demana ajuda per trobar la noia que el va atropellar i "tancar moralment la ferida", tal com apunta el seu advocat, Albert Ferré.

Més info: Un cerdanyolenc busca la persona que el va atropellar amb un patinet elèctric

Manquen comptadors d'aigua a famílies

La Sara i en Paco són dos veïns de Cerdanyola del Vallès que demanen la instal·lació d'un comptador social al pis on viuen per garantir el seu accés a l'aigua corrent. Tots dos viuen en un pis ocupat amb els seus tres fills, un d'ells amb autisme, i no poden accedir al contracte d'aigua perquè existeix un deute de l'inquilí anterior. Per això, demanen que l'Ajuntament de Cerdanyola faci l'informe necessari perquè Aigües de Barcelona activi un comptador social.

Més info: Una família de Cerdanyola demana un comptador social per assegurar-se l'accés a l'aigua

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.