AGENDA: Les activitats i festes d'aquesta tardor a Cerdanyola

Les propostes de les entitats locals i les activitats culturals centren l'agenda a Cerdanyola

Els últims mesos de l'any porten a Cerdanyola del Vallès una agenda d'activitats i festes populars caracteritzades per al diversitat. El TOT fa un recull de les activitats de la tardor a la ciutat.

Les entitats, protagonistes del mes d'octubre

Encara es desconeix com se celebrarà la Castanyada a la ciutat, però el mes d'octubre porta altres propostes culturals i relacionades amb les entitats. 

Aquests dies, la Casa de Andalucía celebra la 33a edició de les Jornades Culturals Flamenques de Cerdanyola. La sala d'actes de l'entitat acollirà espectacles en sessions matinals o de nit, alguns dels quals seran gratuïts i d'altres de pagament. També s'han preparat exposicions i presentacions de llibres. La Casa de Aragón també està de celebració amb motiu de les festes del Pilar. La casa regional ha prepart un programa d'activitats per a la 16a Quinzena d'Aragó.

En paral·lel, el pròxim 16 d'octubre La Constància Factoria Cultural es traslladarà fins a l'Ermita de Santa Maria de les Feixes per viure la quarta edició de l'Esmorzar de verema, que descobrirà el vi fet a Cerdanyola. El dia 15, els Castellers de Cerdanyola celebren el seu 24è aniversari amb una jornada plena d'activitats, i l'Agrupació Cultural Sardanista ha arrencat el curs amb una agenda carregada d'actuacions i cursets. 

Més info: Els Castellers de Cerdanyola celebren el seu 24è aniversari

Música, teatre i cinema

El Teatre Ateneu serà l'epicentre de les arts vives a la ciutat durant les pròximes setmanes. L'estrena de l'obra Búho de Titzina Teatre ha obert la programació teatral, que continuarà amb Buffalo Bill a Barcelona (21 d'octubre), L'Oreneta (4 de novembre), El sopar dels idiotes (18 de novembre) i León a la terra dels homes (16 de desembre).

A l'Ateneu també es farà el Concert de tardor de l'Orquestra de Cambra de Cerdanyola, el 23 d'octubre. I allà també es projectaran les pel·lícules que Xisnèfils selecciona cada dijous. En l'àmbit del cinema, el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) acollirà la 15a edició del Festival de Cinema Indígena INDIFEST, el dimarts 18 d'octubre. 

S'apropa la Festa Major de Sant Martí

El pròxim mes de novembre tindrà lloc la Festa Major de Sant Martí, és a dir, la festa de tardor de Cerdanyola. La Comissió de festes treballa en un programa d'activitats que durarà diversos dies i que veu la llum a comptagotes. El primer gran confirmat és Quim Masferrer, amb el seu espectacle Bona gent, que arribarà a l'envelat de la plaça Sant Ramon el 6 de novembre. Al mateix envelat, però el dia 10, es farà una festa en homenatge al Cerdanyola Club d'Hoquei. 

Més info: Quim Masferrer actuarà a Cerdanyola, a la Festa Major de Sant Martí

Art i literatura

La programació literaria de la ciutat engega motors amb la presentació del llibre de l'actor cerdanyolenc Octavi Pujades, el 19 d'octubre a les 18.30 h al Museu d'Art de Cerdanyola. També destaca la programació del Cafè amb lletres, amb els autors Núria Bendicho (20 d'octubre), Helena Aguilera (17 de novembre) i Sergi Belbel (15 de novembre).

Més info: L'actor cerdanyolenc Octavi Pujades presenta el seu llibre 'No viene a cuento'

Per una altra banda, els museus i sales d'exposicions estrenen mostres aquesta tardor. Una de les més esperades és l'exposició Beaumont. Història d'una caixa al MAC. La mostra, que s'inaugura el dijous 13 de'octubre, vol posar de relleu la figura de l’artista Àngel Beaumont i del seu estudi, L’Estudi Beaumont, que van ser tot un referent per la difusió de l'animació japonesa en particular. 

A més a més, segueixen obertes les exposicions Alma de Blues (sala Elisa Arimany), de la fotògrafa cerdanyolenca Núria Puentes, la mostra Black and Blues de Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola al B'Art de l'Ateneu, o La nit i el cel en temps ibèrics al Museu de Ca n'Oliver, que s'endinsa en com era el cel durant l'època dels ibers. 

L'agenda de la tardor també inclou les sessions periòdiques de la Jugatecambiental per als infants al Turonet, i les propostes per a la gent gran.  

Més info: Una vintena d'activitats per als cerdanyolencs majors de 60 anys

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.