El contracte del Bosc Tancat tornarà a passar pel Ple Municipal de juliol

El Ple Municipal se celebra aquest dijous 21 de juliol a partir de les 18 h a la sala de plens de l'Ajuntament

Aquest dijous 21 de juliol té lloc l'últim Ple Municipal del curs a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El pròxim mes d'agost no es farà la sessió plenaria, que es reprendrà l'última setmana de setembre. En aquest Ple, destaca la repetició de la votació per acceptar la garantia del contracte de les piscines del Bosc Tancat. El govern proposarà anul·lar el Ple Extraordinari del 6 de juliol després que ERC hagi presentat un recurs contra la forma urgent en què es va celebrar el ple.

També seran protagonistes la proposta de pròrroga del contracte del servei de neteja de la ciutat, les modificacions del pressupost i les factures pendents de pagament. A més a més, aquest ple serà l'últim per a les regidores Sonia Rodríguez (Ciutadans) i Laura Benseny (Guanyem).

Més info: Sonia Rodríguez (Ciutadans) i Laura Benseny (Guanyem) deixen el càrrec de regidores

Bosc Tancat

El passat 6 de juliol, el govern local va convocar una sessió extraordinària del ple per acceptar la garantia del contracte de les piscines del Bosc Tancat i poder obrir-les aquest estiu. Durant la sessió, l'oposició va alertar del fet que la convocatòria urgent amb poques hores de marge vulnerava els drets dels regidors. El punt es va aprovar i les piscines van obrir el divendres 8.

Més info: Cerdanyola fa un pas més per obrir el Bosc tancat com més aviat millor

Posteriorment, Esquerra Republicana va presentar un recurs  contra la convocatòria del Ple i ara el govern demanarà que el plenari accepti el recurs i que s'anul·lin tots els punts aprovats en el Ple del dia 6. Amb la qual cosa, el contracte del Bosc Tancat deixaria de tenir vigència. El govern, però, tornarà a presentar el punt aprovat el dia 6 perquè el plenari de juliol accepti la garantia de l'empresa i el contracte segueixi sent legal.

Servei de neteja

El govern local proposarà prorrogar el contracte de gestió del servei públic de neteja de l'espai públic i de recollida de residus municipals, adjudicats a l'empresa Prezero. El primer contracte es va atorgar per concessió l'any 2010 amb una durada de 10 anys, quan l'empresa tenia el nom de Cespa. Quan s'apropava la finalització del contracte a l'any 2020, el Ple va aprovar prorrogar el contracte dos anys més. Ara, el contracte torna a finalitzar i el govern del PSC proposarà prorrogar-lo dos anys més a partir de l'1 de gener de 2023. En la mateixa sessió es votarà una revisió dels preus del contracte amb Prezero.

Pagament de factures

Tal com ha succeit els mesos anteriors, aquest juliol es tornaran a votar diversos reconeixements extrajudicials d'obligacions (REO). Aquest mecanisme s'utilitza per pagar factures d'obligacions que s'han contret sense consignació pressupostària o que pertanyen a exercicis anteriors. Aquest dijous es votaran deu REO referents a serveis de fotografia, autobús urbà, servei postal, audiovisuals, plataformes digitals i serveis prestats al PEM Guiera i al CEM Can Xarau

El govern també demanarà l'aprovació de tres modificacions de pressupost, així com d'una modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que afecta els treballadors públics de l'Ajuntament. En relació a l'espai de la raqueta del Riu Sec, es votarà aprovar la despesa que suposa el contracte de gestió de les pistes de tenis i pàdel, que ha estat atorgat al tàndem de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) amb Ubae Fitness

Sanció per l'agressió de dos gossos a Bellaterra

En aquest Ple també es votarà sancionar la propietària dels dos gossos de raça considerada perillossa que van atacar i matar un altre gos a Bellaterra, el febrer de 2022. El govern planteja tres sancions que en total sumen 18.000 euros per no comptar amb la llicència per tenir gossos d'aquesta raça, per no haver-los inscrit al registre i per no complir amb les mesures de seguretat establertes per a instal·lacions on s’allotgin gossos potencialment perillosos. 

Per una altra banda, es votarà acceptar que l'equipament situat al carrer de Collserola cantonada amb el carrer de la Pedrera, al barri de Canaletes, tingui un ús cultural i docent. 

Mocions sobre habitatge i migracions

En l'apartat de les mocions, ERC, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola (JxC) proposaran condemnar els fets succeits a la tanca de Melilla, en la frontera d'Espanya amb el Marroc, i defensar els drets humans. També ERC i Guanyem presentaran una moció per garantir l'accés a un habitatge digne. Per últim, ERC i JxC demanaran que se celebri un ple extraordinari anual sobre l'estat de la ciutat. 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.