L'ambulatori Fontetes torna a atendre malalts

El Centre d'Atenció Primària atendrà malalts crònics a partir d'aquest 23 de març

El CAP Fontetes de Cerdanyola del Vallès reobre aquest 23 de març per atendre malalts crònics. Així, l'ambulatori recupera part de la seva activitat habitual prèvia a la pandèmia després que Salut tanqués portes el 2020 per no adequar-se a les mesures de prevenció de la Covid-19. 

Els dimecres de 9 a 13 hores farà atenció als pacients crònics, que seran atesos amb cita prèvia. Els dimecres a la tarda i la resta de dies de la setmana el centre seguirà fent activitat comunitària com ha fet en els darrers mesos, en què ha funcionat com a punt de vacunació contra la COVID-19.

 

El CAP atendrà 70 pacients

El centre de Fontetes compta amb professionals d’infermeria i atenció a la ciutadania per fer el seguiment, en principi un dia a la setmana, dels aproximadament 70 pacients amb patologia crònica que té assignats. A banda de fer els controls pertinents, també s’ocuparan d’administrar cures i injectables, a més de fer tasques d’educació sanitària i promoció de la salut, entre d’altres.

La resta de tipus de visites es continuaran fent al CAP Canaletes, tant l'atenció programada com espontània que realitza el personal mèdic de família. Aquests professionals també realitzaran l’atenció domiciliària a una trentena de pacients amb necessitats especials, i donaran suport a la infermeria del Consultori Local.

El servei diari a Fontetes

L'ambulatori de Fontetes actualment combina la vacunació d’adults (de dilluns a divendres) amb la vacunació pediàtrica (dilluns, divendres, dissabte i diumenge). El Departament de Salut indica que les 1.260 persones assignades en el Consultori Local de Fontetes han estat ateses pel seu mateix Equip d’Atenció Primària a les instal·lacions del CAP Canaletes. El telèfon d'atenció per a pacients és el 93 591 07 40, i es pot trucar al 93 728 44 44 per programar visites o fer-ho a través del web citasalut.gencat.cat. També es poden realitzar tràmits administratius i resoldre dubtes de salut trucant al 061 'Salut Respon'.

Més info: L'ambulatori de Les Fontetes reobre com a punt de vacunació

Manifestació davant el CAP de Les Fontetes per demanar la seva reobertura. FOTO: Mónica GM

Manifestació davant el CAP de Les Fontetes per demanar la seva reobertura. FOTO: Mónica GM

Dos anys de reivindicacions

Des que el 2020 es va tancar el CAP del barri a causa de la pandèmia, veïnat, entitats i grups polítics han reclamat la seva reobertura. L'Associació de Veïns de Les Fontetes i La Marea Pensionista han convocat diverses concentracions per demanar que es recuperi l'activitat que l'ambulatori tenia abans del març de 2020. De fet, abans de la pandèmia el veïnat ja demanava millores de l'atenció primària al barri.

Més info: Les Fontetes surt al carrer per demanar la reobertura del CAP

També s'han pres accions des dels partits polítics. El PSC s'ha posicionat públicament al costat de l'Associació de Veïns presentant reclamacions conjuntes. A l'octubre de 2021, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució proposada pel PSC, que incorporava esmenes d'ERC i Junts, sobre la reobertura del CAP Fontetes abans que acabés l'any 2021. Tot i que el centre no es va reobrir amb atenció primària, es va habilitar com a centre de vacunació el desembre de l'any passat.

Més info: El PSC celebra la reobertura del CAP Fontetes però lamenta la tardança

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.