La calor, el risc d'incendi i les piscines gratis centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

Protecció Civil ha decretat una setmana d'onada de calor extrema que tots els cerdanyolencs estan notant. En conseqüència, s'han tancat alguns punts de Collserola, s'ha suspès la Cursa dels Poblats Ibèrics i s'ofereix entrada lliure a les piscines municipals als col·lectius vulnerables. A més, ja es coneix el programa del Fantosfreak, s'ha homenatjat les víctimes del terrorisme i el Tot Cerdanyola ha fet una festa popular pel seu aniversari. També s'ha inaugurat el CEM Riu Sec.

Alt risc d'incendis

Cerdanyola del Vallès es troba entre els municipis amb un alt risc d'incendi davant l'actual onada de calor. A partir d'aquest divendres 15 de juliol, el cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha decretat el nivell 3 del Pla Alfa a Cerdanyola i set municipis més del Parc Natural de Collserola.

Més info: Es tanquen espais de Collserola davant l'alt risc d'incendi a Cerdanyola

La Cursa dels Poblats Ibèrics, prevista per aquest dissabte 16 de juliol, s'ha suspès a causa de les restriccions establertes al Parc Natural de Collserola davant l'alt risc d'incendi a la zona. El club organitzador, el CIMS Cerdanyola, assegura que estan valorant diferents opcions sobre el futur de l'edició d'enguany de la cursa.

Més info: Se suspèn la Cursa dels Poblats Ibèrics per les restriccions a Collserola

Piscines gratuïtes

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha posat en marxa diverses mesures davant l'onada de calor que afecta la ciutat aquests dies. Una de les iniciatives és permetre l'accés gratuït a les piscines municipals per als col·lectius vulnerables: infants menors de 16  anys, embarassades, persones majors de 65 anys i persones amb diversitat funcional. 

Més info: Els col·lectius vulnerables poden entrar gratuïtament a les piscines davant l'onada de calor

23è Fantosfreak

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, el Fantosfreak, torna dilluns 18 de juliol en la 23a edició en un format sense restriccions. El certamen mantindrà la distribució de cadires de l'any passat al Parc del Turonet, i a més dels curtmetratges de participants vinguts de dotze països diferents, hi haurà concerts, un espectacle de lluita lliure i servei de menjar i beure. A diferència de l'edició anterior, enguany l'entrada al recinte serà lliure i no caldrà fer reserva prèvia. 

Més info: Programa: Tots els curtmetratges i actuacions que es podran veure al 23è Fantosfreak

Homenatge a les víctimes del terrorisme

El 13 de juliol, la plaça de Francesc Layret va acollir una concentració i cinc minuts de silenci en homenatge a les víctimes del terrorisme coincidint amb el 25è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco. El 1997, Blanco, qui era regidor del PP a Ermua (País Basc) va ser segrestat per membres de la banda terrorista ETA i va ser assassinat dos dies després.

Més info: Homenatge a les víctimes del terrorisme en el 25è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Aniversari popular del TOT

El color vermell va envaïr els jardins de Ca n'Ortadó durant la tarda de dijous 14 de juliol en la celebració la festa popular del 35è aniversari del Tot Cerdanyola. Més de 400 persones han gaudit dels espectacles d'entitats culturals locals com Castellers de Cerdanyola o l'Esbart Dansaire de Sant Marçal i també d'artistes individuals. A més, s'han repartit gorres, revistes i globus del TOT, s'ha instal·lat un photocol i el forn Valero a preparat coques per a tothom. 

Més info: Més de 400 cerdanyolencs celebren l'aniversari del TOT amb dansa, màgia i berenar

Inauguració del CEM Riu Sec

Després de 7 anys en desús, les pistes de tenis i pàdel del CEM Riu Sec van tornar a rebre aficionats durant la inauguració de les noves instal·lacions d'aquest dissabte 16 de juny. UFEC Ubae Fitness, els nous gestors de l'espai de raqueta, han organitzat una festa on s'han pogut usar les pistes, lliurament i al son d'un Dj de Flaixbac que ha amenitzat el matí.

Més info: El tenis i pàdel tornen a ser protagonistes en la inauguració del CEM Riu Sec

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.