El FIT Festival i el macrobotellot a la UAB destaquen aquesta setmana

Resum dels fets protagonistes de la setmana a Cerdanyola

Les activitats i espectacles del Festival Internacional de Teatre infantil i juvenil, a més de la ‘macrofesta’ que va arreplegar uns 8000 joves a la UAB, entre d’altres notícies, han marcat l’actualitat d’aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès.

12a edició de FIT Festival

Mascareta en boca i gels hidroalcohòlics escampats arreu, enguany s’ha pogut celebrar la 12a edició del FIT Festival de Bambalina que l’any passat es va haver d’ajornar. Entre els dies 24, 25 i 26 de setembre Cerdanyola ha acollit espectacles de teatre per a tots els públics de pagament, i d’activitats i tallers gratuïts, que s’han repartit en tres eixos del mapa de la ciutat: Can Xarau, el Teatre Ateneu i la Plaça de l’Abat Oliba.

Més info: El teatre infantil, protagonista a Cerdanyola amb el FIT de Bambalina

Tots tres espais s’han adaptat a les activitats programades, tenint en compte també les mesures Covid-19. El pavelló esportiu de Can Xarau s’ha transformat en un teatre que ha acollit quatre espectacles entre dissabte i diumenge. Al seu espai exterior s’han fet jocs i tallers per als més petits. A l’Ateneu s’ha reservat únicament per representar espectacles, i a Abat Oliba s’ha fet un espectacle i dues activitats més.

50.000 euros de danys per una ‘macrofesta’

La nit de divendres 17 a dissabte 18 de setembre, una convocatòria falsa que prometia concerts i PDs va acabar esdevenint un macrobotellot de 8.000 persones. Milers de joves de Barcelona i del Vallès van fer cas a la convocatòria de xarxes, i van acabar col·lapsant els Ferrocarrils.

Més info: Carlos Cordón a Rac 1: “Hi ha moltes altres formes de divertir-se”

Més info: La UAB xifra en 50.000 euros els danys ocasionats durant el "botellón" d'aquest cap de setmana

Els Mossos d'Esquadra i la seguretat interna de la universitat van controlar les entrades a l'espai, tot i que no podien accedir a l'interior perquè es tracta d'un espai privat. El botellot va ampliar-se per tot el campus, donant lloc a la festa fins al matí. La rectoria ha xifrat els danys en 50.000 euros, a més d’haver-se confirmat un robatori a la Vila universitària, una agressió masclista i una d’homòfoba.

2 anys de la detenció del CDR Edu Garzón

Aquest 23 de setembre s’han complert dos anys des de les detencions en el marc de l'Operació Judes, que van acabar amb el cerdanyolenc Edu Garzón detingut, després en presó preventiva i ara processat per terrorisme. El CDR Cerdanyola ha recordat la data denunciant un muntatge policial reivindicant el seu caràcter pacífic.

Més info: El CDR denuncia un muntatge policial dos anys després de les detencions a Cerdanyola

13 membres del comitè van ser detinguts en l'Operació Judes. Recentment, l'Audiència Nacional ha processat tots ells per pertinença a organització terrorista i aniran a judici.

Centenari de la Creu Roja

La Creu Roja de Cerdanyola i Ripollet commemora aquest setembre el seu centenari, i ha preparat un programa d’activitats que s’allargarà fins a finals d’anys. En concret, el programa d'activitats anunciat fins ara inclou una exposició itinerant que recorrerà els museus públics de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i una trobada popular el 6 de novembre en què es congregaran totes les persones vinculades a l'entitat durant la seva llarga trajectòria (voluntariat, equip tècnic, socis/es, usuaris/es, etc.).

Més info: La Creu Roja Cerdanyola - Ripollet - Montcada commemora el seu centenari

Supercopa d’Hockey a Cerdanyola

Cerdanyola serà l'amfitriona de la primera edició de la Supercopa d'Espanya femenina d'hoquei patins, i el Cerdanyola Club d'Hoquei serà el club organitzador. La competició se celebrarà els dies 30 i 31 d'octubre al Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide de Cerdanyola del Vallès. La versió masculina de la competició es va crear l'any 1983-84, però fins ara no s'havia celebrat cap edició amb equips femenins.

  Més info: Cerdanyola acollirà la primera Supercopa d'Espanya femenina d'hoquei patins

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.