El Ple Municipal i el Dia de l'Orgull LGTBIQ+, protagonistes de la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat aquesta setmana a Cerdanyola ha estat marcada pel Ple Municipal i l'Audiència Ciutadana de juny, a més de la commemoració del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBIQ+. També hi havia previsió que aquesta setmana obrís les piscines del Bosc Tancat, però la notícia ha estat que no han obert. A més, el judo femení ha ascendit a primera divisió. En política, el president nacional del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha visitat Cerdanyola. 

Avança el regulament de la Zona Taronja

Primera llum verda del Ple Municipal al reglament de la Zona Taronja d'aparcament a Cerdanyola del Vallès. El servei es va posar en marxa el setembre de 2021 i ara s'ha iniciat el procés per aprovar el reglament que determina el funcionament de les places d'aparcament i les sancions. Dijous 30 de juny  el Ple va aprovar també qüestions com pressupost per a un homenatge al compositor Jordi Morral, els dies festius locals o modificacions urbanístiques a Cerdanyola 2000 i a la zona del CEM Riu Sec

Més info: El reglament de la Zona Taronja passa el primer vistiplau del Ple Municipal

La tarifació social en debat

L'Audiència Ciutadana de dijous 30 de juny, va posar sobre la taula tres assumptes que preocupen la ciutadania de Cerdanyola. La Plataforma No Tribut Metropolità va demanar que l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Cerdanyola es posin d'acord per tal que el veïnat pugui accedir a la tarifació del transport públic. D'altra banda, Jovent Republicà i la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge van reiterat queixes pel que fa als equipaments d'estudi locals i a l'accés a habitatge social. 

Més info: La Plataforma No Tribut AMB demana consensos per a accedir a la tarifació social

Dia de l'Orgull LGTBIQ+ a Cerdanyola

"Treballar per un municipi lliure i divers" va ser un dels compromisos que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va fer durant la celebració del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBIQ+. Aquest 28 de juny, la plaça de l'Abat Oliba va acollir l'acte central de la jornada amb l'actuació dels alumnes de l'Institut Banús, la lectura del manifest i l'espectacle de la Churry Clown.

Més info: Cerdanyola es compromet a treballar per un municipi lliure i divers en el Dia de l'Orgull LGTBIQ+

No obren les piscines del Bosc Tancat

Les piscines del Bosc Tancat no van poder obrir portes l'1 de juliol. L'últim tràmit que faltava completar havia de passar pel Ple Municipal d'aquest dijous 30 de juny, però l'aval de l'empresa no ha arribat correctament i caldrà esperar. La nova gestora ja ha fet obres de millora a les piscines, però cal que presenti una garantia per tirar endavant el contracte de la instal·lació municipal.

Més info: Les piscines del Bosc Tancat no obriran l'1 de juliol

Ascens del Judo a 1a Divisió

L’equip femení del Cerdanyola Judo-Fujimae ha aconseguit l’ascens a 1a Divisió. El conjunt format per Nadia Mahgoub, Miraiam Moreno, Jazmin Arjona, Veronica Puljalte, Laura Puig i Wndi de la Fuente s’ha imposat, a Villavisiosa de Odón, en l’enfrontament decisiu de la Final de la lliga nacional de clubs tirant d’èpica i sobreposant-se a haver de competir sense una de les seves judokes  de +70. Davant aquesta situació, algunes judokes han hagut de competir en una categoria més alta a la seva.    

Més info: El Cerdanyola Judo-Fujimae femení ascendeix a 1a Divisió

Feijóo a Cerdanyola

El Partit Popular de Catalunya local ha organitzat entre l'1 i 2 de juliol l'Escola d'Estiu Alternativa de Libertad, dues jornades per a parlar de temes que preocupen al partit en què es va convidar el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo. En la seva intervenció de divendres 1 de juliol a l'Hotel Exe del Parc Vallès, Feijóo va ressaltar les mancances del sanchismo tot animant el partit autonòmic a "remuntar" a Catalunya

Més info: Feijóo (PP): "Es pot mentir a molts molt de temps, però no a tots tot el temps"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.