El retorn al nivell 2 del Pla Alfa, el més destacat d'una setmana amb les temperatures a l'alça

El reportatge sobre l'Índex Socioeconòmic Territorial i l'entrevista a la Carla Bartolomé, el més llegit de la setmana

La setmana va començar amb temperatures agradables, però a mesura que han anat avançant els dies, la calor s'ha tornat a fer notar a Cerdanyola. El passat divendres, Protecció Civil va decidir que tant la ciutat com la comarca del Vallès Occidental tornessin al nivell 2 del Pla Alfa. Aquí us deixem un recull del més destacat de la setmana. 

 

Cerdanyola torna al risc molt alt d'incendi

Després d'uns dies en què Cerdanyola va baixar al nivell 1 (risc moderat/alt d'incnedi) del Pla Alfa, l'augment de les temperatures d'aquesta setmana i la situació de sequera han incrementat el risc d’incendi al municipi. Doncs, a partir d'aquest divendres 11 d'agost tant Cerdanyola com el Vallès Ocidental han tornat a pujar al nivell 2 del Pla Alfa, que alerta d'un risc molt alt i molt alt d'incendi. 

Més info: Cerdanyola torna al risc molt alt d'incendi

 

Pepi Rivera, segona alcaldessa accidental d'aquest estiu a Cerdanyola

La primera tinent d’alcalde, Pepi Rivera, assumeix a partir d'aquest divendres 11 d'agost l'alcaldia accidental de la ciutat. Entre el 11 d'agost i el 22 d’agost Rivera ocuparà l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès durant l'absència de l'alcalde Carlos Cordón, que es troba de vacances.  

Més info: Pepi Rivera, segona alcaldessa accidental d'aquest estiu a Cerdanyola

 

L’Índex Socioeconòmic Territorial de Cerdanyola, per sobre de la mitjana catalana

L’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) ha publicat les darreres dades disponibles de l’índex socioeconòmic territorial (IST), corresponents a l’any 2020. Si tenim en compte que l’IST de Catalunya se situa en el valor 100, Cerdanyola té un IST de 109,2. És a dir, que està un 9,2% per sobre la mitjana catalana. El valor mitjà del Vallès Occidental és de 102,8.

Cerdanyola destaca per indicadors com la ‘Renda mitjana per persona’, que se situa en 15.586 euros (1.096 euros per sobre de la mitjana de la comarca), o la ‘Població jove sense estudis post-obligatoris’, que és del 16% (molt per sota del 26,2% del conjunt del Vallès Occidental).

Més info: L’Índex Socioeconòmic Territorial de Cerdanyola, per sobre de la mitjana catalana

 

Entrevista a Carla Bartolomé, campiona de la Queens League amb el Pio FC

Carla Bartolomé és una cerdanyolenca de 34 anys que acaba de guanyar la Queens League, la lliga de futbol 7 femenina creada per l’exfutbolista del Barça Gerard Piqué i la seva empresa Kosmos. La Queens League va néixer mig any més tard que la Kings League, la seva competició homòloga masculina, veient l’èxit mediàtic que havia suscitat aquesta.

Més info: Carla Bartolomé: "És impossible que cap altre partit de futbol femení arribi a tanta gent"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.