Tot el que pots fer a Cerdanyola durant el mes d'agost

Excursions, jocs d'aigua, visites culturals i passejades pels llocs més emblemàtics de la ciutat són algunes de les activitats que podràs fer durant aquest estiu

Arriba el mes d'agost i Cerdanyola del Vallès afronta  l'estiu més insòlits a causa de la crisi sanitària per la Covid-19. Els recents rebrots de la malaltia a diferents zones del territori han obligat a suspendre algunes de les activitats culturals previstes pels pròxims mesos i a tancar l'oci nocturn a tot Catalunya. 

L'organització del Festival Internacional de Curmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, el Fantosfreak, ja ha suspès la 21a edició del Festival, que estava previst que se celebrés del dilluns 31 d'agost al divendres 4 de setembre. Alhora, el govern de la ciutat també ha decidit suspendre les activitats del programa Nit d'estiu jove, que oferien, entre d'altres, espectacles teatrals i projeccions de cinema. 

Així i tot, si aquest estiu et quedes a la ciutat, encara pots gaudir de diferents activitats adaptades a les mesures de seguretat per la Covid-19. 

Un bany a les piscines d'estiu municipals

La piscina del Montflorit durant un dissabte de Festa Major / Arxiu

La piscina del Montflorit durant un dissabte de Festa Major / Arxiu

El millor per combatre la calor és visitar les piscines descobertes de Cerdanyola del Vallès, que ja han iniciat la temporada i estaran obertes fins al 6 de setembre. Enguany, a causa de la situació recent de crisi sanitària per la Covid-19, les piscines municipals han pres un seguit de mesures per garantir la seguretat dels usuaris. 

Aquest estiu, per accedir-hi, s'haurà de demanar cita prèvia. Pots consultar com fer-ho aquí: 

Més info: Les piscines d'estiu de Cerdanyola obren les seves portes

 

Excursions i activitats a Collserola

Les passejades per la muntanya han guanyat popularitat amb les sortides per fer esport durant el confinament. Ara, i durant l'estiu, el parc natural de Collserola proposa una sèrie d'itineraris de dificultat mitjana per gaudir amb tota la família. 

El barri de Canaletes des de Collserola. FOTO: Andi Colaianni

El barri de Canaletes des de Collserola. FOTO: Andi Colaianni

El parc natural de Collserola proposa diferents itineraris de passeig. Un d'ells passa pel Puig de la Guàrdia, pel Torrent de Can Coll i, per primera vegada, pel barri de Can Canaletes de Cerdanyola. Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se una hora i mitja. 

Més info: Guia d'una nova passejada per Collserola i Can Canaletes

Els cerdanyolencs també podran gaudir d'una nova ruta que passa per la font de Sant Pau i pel Torrent de Can Cerdà. Es tracta d'una passejada de 4,1 km a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se una hora i deu minuts

Més info: Una passejada a la font de Sant Pau passant pel Torrent de Can Cerdà

El Parc Natural de Collserola també proposa un altre itinerari al Puig de la Guàrdia i que passa per Can Canaletes i pel Torrent de Can Coll. Es tracta d'una passejada de 5,5 km a peu, de dificultat mitjana i que tarda a completar-se una hora i trenta minuts. 

Més info: Una passejada al puig de la Guàrdia, Can Canaletes i el torrent de Can Coll

 

Els museus de la ciutat, oberts al públic 

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver i el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) tornen a obrir en el seu horari habitual i sense necessitat de demanar cita prèvia. A més, els museus cerdanyolencs recuperen les activitats de portes obertes i visites guiades del primer i segon diumenge de cada mes.

Façana del MAC

Façana del MAC

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver​ ofereix el diumenge 2 d'agost una jornada de portes obertes i a les 12h una visita guiada gratuïta al Poblat i al Taller metal·lúrgic reconstruït. Tot i que no cal fer inscripció per participar, es recomana fer-ho perquè el nombre de places està limitat a 20 persones. És una activitat recomanada als majors de 10 anys. 

El mateix diumenge 2 d'agost, el MAC també obre les seves portes a la ciutadania amb accés gratuït al museu d'11 a 14 h. 

Ja el diumenge 16 d'agost, de 10.30 a 14.30 h, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ofereix als visitants la possibilitat de fer una visita guiada a l'exposició permanent dedicada a la cultura ibèrica de la tribu dels laietans, en la que es poden veure, distribuïts en set àmbits temàtics, més de 500 objectes arqueològics procedents de les excavacions de diferents jaciments de Cerdanyola i reconstruccions, interactius i audiovisuals.

 

També el diumenge 16, a les 12 h, el MAC ofereix una visita guiada a la col·lecció permanent del museu. A més de mantenir les exposicions permanents i algunes temporals, el MAC també forma part de projectes especials com el Recuperart-19. Es tracta d'un recorregut terapèutic per als professionals de la sanitat en museus i centres d'art per millorar el seu estat emocional després de la pandèmia de la Covid-19. Un total de 16 museus catalans s'han sumat a la iniciativa, entre els quals hi ha el Museu d'Art de Cerdanyola.

Per una altra banda, els museus romandran oberts amb el següent horari:

Juliol

  • de dimarts a dissabte de 17.30 a 20.30 h
  • diumenges i festius d'11 a 14 h

Agost

  • divendres i dissabte de 17.30 a 20.30 h
  • diumenges i festius d'11 a 14 h

 

Zona de jocs d'aigua al Parc de Cordelles

El dijous 6 d'agost ja estarà enllestida la zona de jocs d'aigua del Parc de Cordelles. La bassa que acollia l'antiga piscina s'ha aprofitat per instal·lar la zona recreativa que va demanar el Consell d'Infants i Adolescents de la ciutat (CIAC). El CIAC va proposar la creació d'aquest espai ara fa dos cursos i aquest agost podran veure'l enllestit.

Més info: La zona de jocs d'aigua del Parc de Cordelles estarà enllestida a principis d’agost

En concret, les obres han permès la instal·lació d'un joc d'aigua proa d'un vaixell i canó que expulsa aigua, un joc d'aigua en forma de tortuga i un en forma de peix que expulsa aigua per la boca, un altre terra expulsa aigua i un joc en forma de vaixell format per un ​canó direccional que dispara un raig d'aigua, un joc en forma de vela de vaixell i una estructura d'acer amb galleda d'aigua

Detall de com serà la zona de jocs d'aigua del Parc de Cordelles. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Detall de com serà la zona de jocs d'aigua del Parc de Cordelles. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

Descobreix Cerdanyola 

Els veïns i veïnes de la ciutat també poden aprofitar el bon temps per passejar i descobrir els llocs més emblemàtics de la ciutat. 

Cases modernistes, monuments i masies 

La tradició i la història de les masies deixa una impremta a Cerdanyola: Ca n'altimira, Can Catà, Can Serraparera, Can Cerdà, Can Cordelles...Mira quina és la història d'aquests edificis.

Més info: Les masies més reconeixibles de Cerdanyola

Cerdanyola també fa formar part del corrent modernista gràcies a estar a prop de Barcelona. A la ciutat hi van acudir a estiuejar il·lustres professionals, arquitectes, pintors, escultors i professionals de l'art: l'arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà reformant el castell de Sant Marçal i dissenyant nombrosos edificis a Cerdanyola, Eduard M. Balcells ocupant la plaça d'arquitecte municipal i creant nombrosos habitatges...

Els veïns i veïnes poden començar a passejar des de l'Ajuntament, passant per Ca n'Altimira, Can Catà i Can Llopis construïda per Gaietà Buïgas, qui va fer el monument a Colom de Barcelona, i el seu fill Carles Buïgas qui va fer La Font Màgica. 

Can Llopis al Carrer Sant Ramon,130

Can Llopis al Carrer Sant Ramon,130

 

5 escultures públiques de Cerdanyola

El monument a Lluís Companys de la plaça de l'Estatut (La C), el monument a La República a la Plaça de Sant Ramon, les columnes de la UAB, el monument de dotze pilars de la Plaça d'Europa i el monument a Eva Bravo i Roser Riu als Jardins de l'Ateneu són algunes de les escultures d'art que els ciutadans podran admirar en una simple passejada. 

L'escultura a mig muntatge, amb els forats per ficar el cilindre amb els missatges

L'escultura a mig muntatge, amb els forats per ficar el cilindre amb els missatges

Si vols saber quina és la història de cada una d'elles, mira-ho al següent enllaç: 

Més info: 5 escultures públiques de Cerdanyola

Més informació