L'inici de Nadal, el ple municipal i la diversitat funcional centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès entra de ple en el mes de desembre donant la benvinguda a les festes de Nadal. En política, el ple municipal ha aprovat dos nous plans. També s'està commemorant el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional aquest diumenge 3 de desembre. A més, el TOT ha entrevistat el regidor de Seguretat Ciutadana i a l'inspector en cap de la Policia Local de Cerdanyola. A més, el MAC ha acollit la presentació del llibre 'Més coses de Cerdanyola' d'Albert Lázaro. 

Encesa de llums i programació de Nadal

El divendres 1 de desembre Cerdanyola va acollir l'acte d'encesa de llums de Nadal de la ciutat, amb un acte multitudinari que va incloure actuacions musicals i una xocolatada. D'aquesta manera es dona tret de sortida a les activitats nadalenques que s'acabaran el dia 5 de gener amb la Cavalcada de Reis. Ja es pot consultar el programa sencer de les festes. 

Més info: Arrenca el Nadal a Cerdanyola

Més info: FOTOS: L'encesa de llums de Nadal il·lumina Cerdanyola

Més info: PROGRAMA: Totes les activitats de Nadal a Cerdanyola

Encesa llums de Nadal 2023 a Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Encesa llums de Nadal 2023 a Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Ple municipal de novembre

La sessió ordinària del ple municipal del mes de novembre, celebrat dijous 30 de novembre, va aprovar el Pla Local Feminista de Cerdanyola del Vallès amb el vot en contra del grup municipal VOX i l’abstenció del Partit Popular (PP). La resta de grups municipals han votat a favor d’aquest pla. També ha quedat aprovat el Pla d’Emergència en situació de Sequera pel municipi de Cerdanyola del Vallès per unanimitat de tots els partits.

Més info: El ple municipal aprova el Pla Local Feminista i el Pla d’Emergència per Sequera

Acte central del Dia de la Diversitat Funcional

Aquest diumenge 3 de desembre Cerdanyola commemorarà un any més el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional amb un acte central al matí. Hi haurà cercavila, xocolatada, torneig de ping pong i dansa inclusiva, entre altres activitats. La intenció de l'Ajuntament i de les entitats participants serà normalitzar el paper de les persones amb diversitat funcional a la societat. 

Més info: Art, esport i cercavila pel Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional

"L'objectiu és tenir una Policia Local de proximitat"

Des del passat mes de juny, Jaume Folch és el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència. El TOT ha parlat amb ell i amb l’inspector en cap de la Policia Local de Cerdanyola, Lluís Funes, sobre seguretat i convivència a la ciutat. A l'entrevista es tracten els objectius del cos de policia d'ara en endavant, la millora de la percepció de seguretat o la col·laboració amb Mossos d'Esquadra

Més info: Jaume Folch i Lluís Funes: "L'objectiu és tenir una Policia Local de proximitat"

Fira per la decontaminació del sòl

Les organitzacions Cerdanyola sense abocadors, Refem el Centre Direccional, ADENC i Ecologistes de Catalunya organitzen aquets diumenge 3 de desembre entre les 10 i les 14 h una Fira del Dia Mundial del Sòl per a reclamar a les administracions la descontaminació dels terrenys, en especial els de la Plana del Castell. Es farà a la plaça Jaume Grau i Altayó. 

Més info: Les organitzacions antiabocadors de Cerdanyola organitzen una Fira del Sòl

Es presenta el llibre 'Més coses de Cerdanyola'

'Més coses de Cerdanyola' és un recull d'una sèrie d'articles periodístics que Albert Lázaro va publicar per a documentar la darrera gran transformació del municipi. En el llibre, Lázaro fa una comparativa entre la Cerdanyola de quan ell era jove i l'actual, tot analitzant papers antics, i ens ho presenta com si estigués passejant pels carrers de la ciutat. 

Més info: El llibre 'Més coses de Cerdanyola' es presenta al MAC entre reclams per a millorar l'Arxiu

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.