Eleccions municipals Cerdanyola 2023: qui és qui

Quan falta mig any per a les eleccions municipals, la majoria de partits ja han escollit el seu candidat

La cursa electoral per a les eleccions municipals que tindran lloc el 28 maig de 2023 ha començat i la majoria de partits de Cerdanyola del Vallès ja han presentat el seu candidat. Els comicis arriben després de quatre anys del govern en solitari del Partit Socialista de Catalunya.

En el 2019, els socialistes van ser els més votats i van aconseguir 9 regidors, seguits d'Esquerra Republicana (5 regidors), Ciutadans (3 regidors), Guanyem Cerdanyola (3 regidors), En Comú Podem Cerdanyola (3 regidors), Junts per Cerdanyola (1 regidor) i Partit Popular (1 regidor).

A cinc mesos de les eleccions, la majoria de partits ja han escollit el seu candidat a l'alcaldia.

PSC

Carlos Cordón, actual alcalde de Cerdanyola amb el PSC. FOTO: Ajuntament

Carlos Cordón, actual alcalde de Cerdanyola amb el PSC. FOTO: Ajuntament

 

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) encara no ha escollit qui serà el seu candidat a les eleccions d'aquest mes de maig, però l'actual alcalde, Carlos Cordón, ha comunicat al partit la seva voluntat de tornar-se a presentar com a alcaldable. El partit encara ha de ratificar-ho i militants del PSC ja han signat en favor de la candidatura de l'actual batlle. Saltaria la sorpresa si Cordón no repetís com a candidat del PSC, especialment després de les mostres de suport del partit al cerdanyolenc i actes com el repàs dels tres anys de mandat celebrat el maig de 2022 a Ca n'Ortadó.

Més info: Carlos Cordón: "Cerdanyola ha recuperat l'estabilitat política després de molts anys"

ERC

Albert Turon, candidat d'ERC a les eleccions municipal de 2023. FOTO: ERC

Albert Turon, candidat d'ERC a les eleccions municipal de 2023. FOTO: ERC

 

Esquerra Republicana de Catalunya canvia el seu candidat respecte al 2019. A inicis de l'any passat, Albert Turon era escollit alcaldable d'ERC a les eleccions municipals de 2023 pels militants i simpatitzants del partit a la ciutat. Turon, qui ha estat regidor al Ple Municipal durant dos mandats, va fer l'acte oficial de presentació de la seva candidatura el setembre de 2022 expressant el compromís inicial de "posar Cerdanyola en marxa en un context difícil".

Més info: Albert Turon, candidat d'ERC, es compromet a "posar Cerdanyola en marxa en un context difícil"

Ciutadans

Pau Ortolà, candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Cerdanyola. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Pau Ortolà, candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Cerdanyola. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

La formació local de Ciutadans aposta per Pau Ortolà com a candidat dels pròxims comicis. En la seva presentació com a candidat, el passat desembre, Ortolà va assegurar que Ciutadans "continua sent útil" i que, malgrat que "el procés ha tornat a una certa calma, no hem d'oblidar que sempre hi ha gent treballant per la divisió". L'alcaldable de la formació taronja és regidor al Ple de l'Ajuntament des del 2015.

Més info: Pau Ortolà serà el candidat de Ciutadans a les eleccions municipals de Cerdanyola

Guanyem Cerdanyola

Ivan González, candidat de Guanyem a les eleccions municipals. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Ivan González, candidat de Guanyem a les eleccions municipals. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

Ivan González serà el candidat de Guanyem a les pròximes eleccions. La formació que aglutina diferents forces de l'esquerra alternativa de la ciutat com la CUP o EUiA va escollir González per unanimitat. El nou candidat va formar part del govern de Compromís per Cerdanyola -de qui és hereva Guanyem- entre 2015 i 2019 i actualment és regidor a l'oposició.

Més info: Ivan González, nou candidat de Guanyem a les eleccions municipals

En Comú Podem Cerdanyola

Els equips que formen Podem Cerdanyola i Cerdanyola En Comú.

Els equips que formen Podem Cerdanyola i Cerdanyola En Comú. 

Podem Cerdanyola i Cerdanyola En Comú aniran junts a les eleccions municipals. L'any 2019, Podem es va unir a ICV, però membres de l'antiga Iniciativa han posat en marxa en projecte En Comú a la ciutat. Pedro Arco (Podem) i Santi Cayuela (En Comú) són els caps de llista de la candidatura En Comú Podem, que encara ha de definir qui serà l'alcaldable als pròxims comicis.

Més info: Pedro Arco encapçala el projecte de Podem Cerdanyola

Més info: Cerdanyola En Comú renova l'executiva amb Santi Cayuela al capdavant


Junts per Cerdanyola

Joan Sánchez, candidat de Junts a les eleccions municipals. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Joan Sánchez, candidat de Junts a les eleccions municipals. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

Joan Sánchez repetirà com a candidat a les eleccions municipals amb Junts per Cerdanyola. El partit va anunciar Sánchez com a candidat el novembre de 2022, i un mes després es presentava a l'Ateneu apostant pel consens polític i per "treballar per la gent de Cerdanyola". Durant aquest mandat, el cerdanyolenc ha estat l'únic representant de Junts al plenari.

Més info: Joan Sánchez, candidat de Junts, aposta pel consens polític i "treballar per la gent de Cerdanyola"

Partit Popular

Anabel Plans, regidora del PP al ple municipal. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

Anabel Plans, regidora del PP al ple municipal. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament)

 

El PP encara no ha anunciat qui serà el seu candidat o candidata. L'alcaldable del 2019, Manuel Buenaño, va deixar el seu càrrec com a regidor durant aquest mandat donant relleu a Anabel Plans, qui ha estat la cara visible del partit des d'aleshores. El novembre de 2022, Plans va ser elegida presidenta del partit a Cerdanyola.

L'any 2019 també es van presentar candidatures de Gent per Bellaterra, Som Alternativa Convergents, però no van aconseguir representació al plenari.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.