Les activitats culturals dels pròxims mesos, el més destacat de la setmana

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Cerdanyola durant aquesta setmana

Cerdanyola del Vallès segueix immersa en una gran activitat cultural. Aquesta setmana ha estat marcada per l'agenda d'activitats infantils i concursos per Sant Jordi, la Festa Major del Roser de Maig, que ja va agafant forma, i la trobada del Tales Truck.  

 

L'escriptora i cerdanyolenca Júlia Cabrerizo va ser la protagonista del dilluns 12 d'abril. En una entrevista amb el TOT ens explicava com va ser el procés de crear la seva primera novel·la infantil "Aquells dies a casa". 

Més info: Júlia Cabrerizo: "He escrit una novel·la des de la visió d’un infant, oblidada durant la crisi"

El dimarts 13 d'abril, Cerdanyola tornava a patir un repunt dels principals indicadors de la pandèmia, malgrat l'avenç en la campanya de vacunació. 

El dimecres 14 d'abril, obria l'actualitat l'agenda de les activitats infantils i dels concursos per preparar el Sant Jordi a la ciutat. Durant aquests mesos, s'han engegat iniciatives i propostes per als més petits. 

Més info: Activitats infantils i concursos per preparar Sant Jordi

Ja el dijous 15 d'abril, coneixíem la programació del Festival de Primavera de Cinedansa de la ciutat. L'esdeveniment ha adoptat un format híbrid en el qual combinen les projeccions presencials al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) amb el format virtual a través de YouTube. El festival s'allargarà fins al 29 d'abril

Més info: Tret de sortida a un Festival de Primavera de Cinedansa adaptat a la pandèmia

 

El divendres 16 d'abril publicàvem un reportatge on s'analitza l'augment de trucades a la línia d'atenció per violència masclista durant el confinament al Vallès Occidental. 

Més info: Violència masclista al Vallès Occidental: més trucades al telèfon d'atenció i menys denúncies

El mateix dia coneixíem la notícia que el confinament comarcal, vigent fins al 18 d'abril, i les mesures actuals contra la Covid-19 es prorrogaven una setmana més. 

També el divendres, la Festa Major del Roser de Maig va publicar els seus cartells oficials. Noèlia Magrané Gascón i Laia Fagúndez García són les autores de les obres guardonades aquest any que esdevindran la imatge de la Festa Major.

Més info: La Festa Major del Roser de Maig ja té cartell

 

Finalment, el dissabte 17 d'abril, coneixíem que el 21% dels cerdanyolencs ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, i que el 6,6% ha rebut la segona. 

A més, el mateix dissabte se celebrava la trobada del Tales Truck i les caravanes, carregades de contes, arribaven a la ciutat. 

 

Més informació