La cultura, la gastronomia i la política centren la setmana

Resum dels fets més destacables de la setmana a Cerdanyola del Vallès

L'actualitat d'aquesta setmana a Cerdanyola del Vallès ha estat marcada pel Ple Municipal de setembre, la represa del Festival de Blues i del Tast de Cuina i un parell de sucessos destacables. El Ple ha donat llum verda a la municipalització de les Escoles Bressol, i Guanyem Cerdanyola reivindica que la proposta és seva. D'altra banda, ja es coneixen quan i com seran les pròximes Jornadas Culturales Flamencas que organitza la Casa de Andalucía. 

S'aprova la gestió pública de les Escoles Bressol

El Ple ha aprovat inicialment el canvi de model de gestió dels centres públics perquè les Escoles Bressol les gestioni l'Ajuntament, quan ho han fet empreses privades. PSCERCGuanyem i En Comú Podem han votat a favor d'aquesta proposta, mentre CiutadansJunts per Cerdanyola i PP han votat en contra.

Més info: Llum verda a iniciar la municipalització de les escoles bressol municipals

Al respecte, Guanyem Cerdanyola ha reivindicat la feina del govern de Compromís per Cerdanyola en el canvi a gestió directa de les Escoles Bressol Municipals que el govern del PSC proposarà aprovar aquest dijous. Des de Guanyem asseguren que el Partit Socialista presentarà el mateix model que havia rebutjat quan governava Carles Escolà.

Més info: Guanyem: "La proposta de municipalització de les escoles bressol que farà el PSC és nostra"

Canvis de pressupost en obres, comerç i esport

El Ple Municipal del mes de setembre, celebrat aquest 29 de setembre, ha aprovat, a banda del canvi del model de gestió de les escoles bressol municipals, temes econòmics com modificacions del pressupost per a noves inversions i convenis amb entitats. 

Més info: El Ple aprova canvis del pressupost destinats a obres, comerç i esport

Els primers concerts del Festival de Blues

Cerdanyola s'omple de blues nacional i internacional durant 10 dies, entre el 30 de setembre i el 9 d'octubre. Els primers concerts han fet evident que la nova ubicació, el Bosc Tancat, agrada al públic per com s'ha jugat amb la decoració. A més, enguany el Blues ha coincidit divendres, dissabte i diumenge amb el Tast de Cuina, una degustació que ofereixen diversos restaurants i que concerts del festival ambienten. Aquest diumenge continuen els concerts i les activitats. 

Més info: PROGRAMA: Els concerts i les activitats del Festival Internacional de Blues

Més info: Tot a punt per al retorn del Tast de Cuina Mediterrània

Unes Jornadas Flamencas especials per la Casa de Andalucía

Amb l'arribada de la tardor s'anuncia una nova edició de les Jornadas Culturales Flamencas de Cerdanyola, organitzades per la Casa de Andalucía els quatre últims caps de setmana d'octubre. La sala d'actes de l'entitat acollirà espectacles en sessions matinals o de nit, alguns dels quals seran gratuïts i d'altres de pagament.

Més info: L'aniversari de la Casa de Andalucía centra les 33es Jornadas Culturales Flamencas

Detingut l'autor de robatoris a dones grans

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Cerdanyola del Vallès van detenir, el 20 de setembre, un noi de 30 anys com a presumpte autor de sis robatoris violents comesos a Cerdanyola i Barberà del Vallès. Les víctimes sempre eren dones d'edat avançada. 

Més info: Detingut el presumpte autor de robatoris violents a dones grans de Cerdanyola i Barberà

Presó per l'home que va atropellar el seu amic

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 17 anys i dos mesos de presó l’home que va atropellar mortalment un amic seu, el mes de juliol de 2020 a Cerdanyola del Vallès, com a autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i un contra la seguretat vial. El jutge també el condemna a pagar una indemnització de 390.428 euros a la família de la víctima.

Més info: Condemnat a 17 anys de presó l’home que va atropellar mortalment un amic seu a Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.